Elena Udrea a scapat de arestul la domiciliu. Primele declaratii ale fostului ministru dupa eliberare

17-06-2015 09:07


Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, marti, inlocuirea masurii arestului la domiciliu in cazul fostului ministru Elena Udrea, aceasta urmand sa fie judecata in dosarul ''Gala Bute'' sub control judiciar. Decizia este definitiva.

Elena Udrea s-a prezentat miercuri dimineata la Sectia 2 Politie pentru a stabili cu politistii supraveghetori zilele in care se va prezenta la Politie in cadrul masurii controlului judiciar. La iesire, aceasta a precizat ca va veni la politie de doua ori pe saptamana, marti si vineri, la ora 10.00.

Udrea a adaugat ca va merge de la sectia la politie la birou si apoi in Parlament.

„Primul drum pe care il voi face va fi la birou, iar apoi cred ca ma voi duce la Parlament, deoarece mi-am propus sa merg pentru ca se da un vot important privind legea alegerilor”, a spus fostul ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Intrebata ce mesaj i-ar transmite premierului Victor Ponta, Elena Udrea a spus: „Sanatate!”.

Instanta suprema a verificat marti legalitatea masurii preventive in cazul Elenei Udrea, iar procurorul DNA a fost de acord cu inlocuirea arestului la domiciliu cu controlul judiciar.

Motivul a fost ca exista riscul, odata cu publicarea in Monitorul Oficial a deciziei CCR privind neconstitutionalitatea duratei arestului la domiciliu, ca Elena Udrea sa ramana fara nicio masura preventiva.

Fostul ministru Elena Udrea s-a prezentat marti la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde a contestat arestul la domiciliu in dosarul "Gala Bute", in care este judecata pentru fapte de coruptie.

"Ceilalti din dosar au permanent masuri mai usoare decat mine, ceea ce mie imi arata ca, daca se pastreaza aceasta situatie, exista o opinie formata a judecatorilor, ceea ce este foarte grav, ca as fi mai vinovata decat ei sau ca as fi vinovata, cat timp beneficiez de prezumtia de nevinovatie, dar si sustin ca sunt nevinovata", a declarat Udrea, la Instanta suprema.

Elena Udrea a fost trimisa in judecata pe 21 aprilie in dosarul "Gala Bute", fiind acuzata de savarsirea a trei infractiuni de luare de mita, abuz in serviciu si tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri europene.

In dosar au mai fost deferiti justitiei si fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu - administratorul terenurilor de la Nana detinute de Elena Udrea, Stefan Lungu - fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia - fost secretar general in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Ana Maria Topoliceanu - fost director al Companiei Nationale de Investitii, Dragos Marius Botoroaga - administratorul unei firme.

Potrivit DNA, Udrea ar fi coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate ei - Lungu, Topoliceanu, Nastasia si Breazu - au primit, cu stiinta sa, sume de bani de la reprezentantii unor societati comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrarilor finantate de ministerul pe care inculpata il conducea.

Elena Udrea, Rudel Obreja si Tudor Breazu au primit arest la domiciliu in acest dosar, iar Gheorghe Nastasia si Stefan Lungu au control judiciar.

VIDEO PROTVPLUS.RO