Nelu Tătaru: ”La Suceava se face o reevaluare a numărului de cazuri”

Dată publicare: 16-05-2020 16:58
Dată actualizare: 16-05-2020 17:05


Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a afirmat, vineri, la Vama Albița, cu ocazia întoarcerii medicilor români din Republica Moldova, că la Suceava se va face o reevaluare a numărului de cazuri confirmate cu noul coronavirus.

”La Suceava se face o reevaluare a numărului de cazuri. Suntem într-un moment în care reevaluăm ținând cont că la data de 24 martie nu mai exista Direcție de Sănătate Publică în Suceava, iar atunci a trebuit să fie reașezată structura prin profesioniști aduși din țară”, a declarat Nelu Tătaru.

De asemenea, ministrul Sănătății a mai adăugat că autoritățile sunt pregătite pentru orice scenariu: ”În continuare avem pacienți infectați cu Covid-19, peste 260 de persoane doar astăzi. Suntem pregătiți pentru ce se poate întâmpla, dar cu toate acestea sper să nu avem o creștere a numărului de cazuri zilele următoare, cazurile să rămână la o medie de 200 pe zi”.

”Ordonanța de urgență precum și legea care a fost promulagată și va apărea și în monitorul oficial ne permite să impunem anumite restricții pentru aceste relaxări, dar și momente în care putem să intervenim dacă nu se respectă aceste restricții. Instaurarea unei stări de alrtă este tocmai pentru a putea cotrola eventualele derapaje”, a mai declarat ministrul Sănătății.

Nelu Tătaru a precizat că în cazul în care numărul de cazuri crește brusc, se vor impune noi restricții: ”Creșterea explozivă de la o zi la alta a cazurilor noi poate însemna momentul la care vom lua alte măsuri de restricție. Le recomand românilor care și-au programat concedii în luna August să urmărească evoluția situației, dacă vom avea rezultate bune vom impune și mai multe relaxări în perioada următoare. Cu toate acestea trebuie să ne așteptăm și la restricții în cazul în care evoluția este nefavorabilă”.


VIDEO PROTVPLUS.RO