Nelu Iordache, unul din "regii asfaltului", a primit mandat de arestare pentru 29 de zile
Omul de afaceri Nelu Iordache, retinut de DNA in dosarul in care este cercetat pentru deturnarea a 25 de milioane de lei din banii pentru construirea autostrazii Nadlac-Arad, delapidare, fals in inscrisuri si spalare de bani, a fost arestat preventiv.
Tribunalul Bucuresti a admis astfel propunerea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie de arestare preventiva pentru 29 de zile a omului de afaceri.
In aceste conditii, Iordache va fi dus, duminica, inapoi in arest.
Alegeri 2024
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
17:04
Cum văd străinii alegerile prezidențiale din România. ”De 20 de ani trebuie să alegem răul cel mai mic”
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
Decizia instantei nu este definitiva, ea putand fi atacata la Curtea de Apel Bucuresti.
Instanta a anuntat hotararea la cateva zeci de minute dupa ora 17.00, cand a expirat ordonata de retinere a lui Iordache, insa acesta nu a parasit tribunalul, desi era liber sa plece, in asteptarea deciziei.
Omul de afaceri - retinut sambata de DNA in dosarul in care este cercetat pentru deturnarea a 25 de milioane de lei din banii pentru construirea autostrazii Nadlac-Arad, delapidare, fals in inscrisuri si spalare de bani - a fost adus la tribunal, duminica dimineata, din arestul Politiei Capitalei, pentru judecarea propunerii de arestare preventiva.
Apararea lui Nelu Iordache a aratat duminica, la Tribunalul Bucuresti, ca omul de afaceri nu poate fi acuzat de deturnare de fonduri europene, pentru ca banii luati de acesta pentru proiectul din dosarul in care este cercetat au facut parte din bugetul national al statului, si nu din cel al UE.
Potrivit avocatilor, Iordache nu se face vinovat de deturnare sau schimbare a destinatiei unor fonduri UE.
Unul dintre avocati a aratat, la iesirea din tribunal, ca sumele de bani au fost luate in iunie 2011, iar cererea de rambursare a fondurilor de catre Comisia Europeana s-ar fi facut de-abia la sfarsitul lui octombrie 2011.
In acest context, avocatul a spus ca, in opinia apararii, Nelu Iordache nu s-ar face vinovat de faptele de care il acuza procurorii in referatul cu propunerea de arestare preventiva.
Intrebat daca procurorii DNA au gresit incadrand faptele la deturnare de fonduri europene, avocatul nu a dorit sa comenteze, precizand doar ca sustinerile sale reprezinta opinia apararii.
Iordache a fost retinut, sambata seara, pentru 24 de ore, dupa ce a fost audiat din nou de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA). El a fost convocat din nou la audieri, sambata dimineata, aceastea durand cateva ore. in urma audierilor, procurorii anticoruptie au decis sa emita o ordonanta de retinere de 24 de ore pentru omul de afaceri.
DNA a precizat, sambata seara, ca in urma extinderii cercetarilor, Iordache este urmarit penal si pentru delapidare si fals in inscrisuri sub semnatura privata, pe langa cele trei infractiuni pentru care omul de afaceri fusese deja pus sub acuzare.
Sursa: Mediafax
Etichete: nelu iordache, coruptie, deturnare de fonduri,
Dată publicare:
01-12-2012 19:18