Năstase, despre Dragnea: „Îmi pare rău pentru ce îndură, ştiu umilinţa unei condamnări”

28-05-2019 08:17


Adrian Năstase si Liviu Dragnea

Adrian Năstase spune că îi pare rău pentru ceea ce îndură Liviu Dragnea, mai ales că știe ce înseamnă „umilința unei condamnări”.

Fostul premier a comentat pe blog condamnarea liderului PSD, afirmând că Dragnea ar fi trebuit să demisioneze de la șefia PSD după scorul „umilitor” la alegerile europarlamentare

”Sunt două lucruri distincte: 1. Dragnea trebuia să-şi dea demisia din fruntea partidului după rezultatul umilitor la alegerile de ieri; 2. Condamnarea lui, într-un dosar cusut cu aţă albă, este o condamnare ce a avut un obiectiv politic. Aceasta condamnare, ca şi felul în care a fost „însoţit” Dragnea spre Rahova arată că suntem un popor crud, uşor de manipulat, şi că, după „revoluţia votului”, a urmat justiţia populară”, a scris Năstase pe blog.

”În mod paradoxal, folosirea social media nu ne duce spre viitor ci spre trecut. Acţiunea politică internă şi externă au avut şi au ca obiectiv transformarea PSD într-un partid de 20% care să nu mai aibă un rol determinat în guvernarea României. Pentru asta s-au folosit, de-a lungul timpului, atât cozi de topor cât şi anumiţi lideri care, conştient sau nu, au intrat în astfel de jocuri.

Atitudinea şi compromisurile lui Dragnea, lipsa de decizie, temporizarea i-au creat şi lui probleme dar şi partidului şi, în definitiv, ţării. Îmi pare rău pentru ce îndură, mai ales că ştiu ce înseamnă umilinţă unei condamnări şi pierderea libertăţii dar încercările lui de a negocia cu „statul paralel” l-au dus într-o fundătură – în plan personal – iar partidul într-o criză profundă din care va ieşi doar dacă înţelege că trebuie folosită o operaţie chirurgicală şi nu administrate „suplimente alimentare””, a continuat Năstase.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO