Doar doua drumuri nationale mai sunt inchise. Circulatia pe alte zece este restrictionata

×
Codul embed a fost copiat

STAREA DRUMURILOR IN TIMP REAL. Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca la aceasta ora circulatia rutiera mai este intrerupta, din cauza vremii, pe doar doua drumuri nationale.

17 FEBRUARIE

SITUATIA ACTUALIZATA A DRUMURILOR - ORA 07:00

Este vorba despre DN22 Ramnicu Sarat – Baile, in judetul Buzau si DN1H Alesd (Bihor) – Nusfalau (Salaj).

Totodata, pe mai multe drumuri nationale sunt instituite restrictii de circulatie:

Citește și
zapada Bucuresti
Iarna ne-a curatat Capitala, dar ne rupe picioarele. Strazile din Bucuresti, aventura urbana
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

- DN10 Buzau – Brasov, restrictionat pentru vehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone;

- DN5B Ghimpati – Giurgiu, restrictionat pentru vehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone;

- DN2N Bogza – Dumbraveni – Jitia (Vrancea) , restrictionat pentru vehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone;

- DN2R Jitia – Vintileasca (Vrancea) , restrictionat pentru vehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone;

- DN22 Braila – limita jud. Buzau, restrictionat pentru vehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone;

- DN23B Stupina – Ciorasti (Vrancea) , restrictionat pentru vehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone;

- DN24C Manoleasa (Botosani) – Radauti Prut (Botosani) , restrictionat pentru vehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone;

- DN57B Oravita (Caras-Severin) – Bozovici (Caras-Severin) , restrictionat pentru vehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone;

- DN2C Pogoanele (Buzau) – Padina (Buzau) , restrictionat pentru vehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone;

- DN2B Buzau – Padina (Buzau) , restrictionat pentru vehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone.

07:00 Zapada cazuta in ultimele 24 de ore pe DN1 intre Sebes si Sibiu nu numai ca a dus la producerea mai multor accidente, dar le-a facut viata un calvar tuturor soferilor.

TIR-urile care nu au mai putut sa urce o panta au provocat un blocaj care a durat mai bine de patru ore si cozile de masini s-au intins pe kilometri intregi.

O masina de politie a fost si ea lovita de un utilaj de tractare, care pur si simplu a alunecat la vale.

Nervii soferilor au fost intinsi la maximum din cauza TIR-urilor care nu reuseau cu niciun chip sa urce panta si se puneau de-a latul drumului.

Cum TIR-urile derapau unul dupa altul, a fost adus un utilaj de tractare, ce a reusit intr-un final sa urneasa mastodontii din loc.

La un moment dat, s-a blocat circulatia pe ambele drumuri nationale care tranziteaza Sebesul spre Sibiu si spre Deva. In zona au aparut mai multe utilaje de deszapezire si, dupa mai bine de patru ore, coloanele de masini ce se intindeau pe kilometri intregi s-au pus in miscare.

16 FEBRUARIE

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a redeschis circulatiei joi, incepand cu ora 11:00, drumul national DN 19D Sacuieni – Frontiera cu Ungaria pentru toate categoriile de vehicule.

SITUATIA ACTUALIZATA A DRUMURILOR

Drumuri nationale inchise circulatiei:
1. DN 1H Alesd – Nusfalau
2. DN 1P Uileacu de Cris – Spinus
3. DN 67D Baia de Arama-Herculane.

Drumuri cu restrictii de circulatie:
DN 5B GhimpaTi – Giurgiu, restrictionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 7,5 tone
DN 2N Bogza – Jitia- restrictionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 3,5 tone
DN 2R Jitia – Vintileasca- restrictionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 3,5 tone
DN 22 Ramnicu Sarat – Baile, restrictionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 7,5 tone
DN 10 Buzau – Brasov, restrictionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 7,5 tone
DN 23B Stupina – Ciorasti, restrictionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 3,5 tone
DN 24C Manoleasa– Radauti Prut, restrictionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 7,5 tone,
DN 57B Oravita-Bozovici, restrictionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 3,5 tone
DN 2C Pogoanele – limita judet Ialomita, restrictionat pentru vehicule cu MTMA mai mare de 3,5
tone.

Drumurile vor fi redeschise in functie de evolutia conditiilor meteorologice.

Informatii suplimentare privind starea retelei de drumuri nationale pot fi obtinute de la Dispeceratul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 sau accesand pagina de internet www.cnadnr.ro/Situatia Drumurilor Nationale.
 

Un numar de 75 de sate din 33 de comune din judetul Buzau continua sa fie izolate si joi, in timp ce in judetul Vrancea sunt in continuare izolate din cauza drumurilor blocate de zapada 29 de sate din zece comune.

Potrivit plutonierului Vasile Prahoveanu de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Buzau, la ora transmiterii acestei stiri in 75 de sate si catune din 33 de comune buzoiene nu se poate ajunge inca din cauza drumurilor impracticabile.

In acelasi timp, noua comune sunt inca nealimentate cu energie electrica, printre localitatile cu probleme fiind Amaru, Gheraseni si Robeasca.

Intre timp, in judetul Buzau continua sa vina tone de ajutoare din toata tara. La toti acesti oameni vor incerca din nou sa ajunga, joi, militari, pompieri, jandarmi si politisti pentru a le duce oamenilor alimente, dar si medicamente.

Joi dimineata, in judetul Buzau mai sunt inchise 12 drumuri judetene.

In judetul Vrancea, continua sa fie izolati locuitorii din 29 de sate din comunele Boghesti, Gura Calitei, Jitia, Maicanesti, Paltin, Reghiu, Spulber, Tamboiesti, Tataranu si Vintileasca, a declarat, joi dimineata, purtatorul de cuvant al ISU Vrancea, locotent Cristina Duta.

Din cele 11 drumuri nationale ce traverseaza judetul, 10 au fost deschise circulatiei. Ramane in continuare inchis circulatiei DN 23 B.

Miercuri seara, statistica arata ca avem 170 de localitati izolate, cu oameni care nu stiu cum sa mai indure foamea si frigul.

Se lupta in fiecare zi sa ramana in viata, sa-si tina casele intregi si animalele tefere. Altfel ar fi in bataia viscolului.

Din pacate, creste numarul celor care nu au reusit sa treaca de aceasta iarna crunta: sunt 86 de morti anuntati de autoritati. Miercuri, reporterii ProTV au gasit prizonieri ai zapezilor in judetul Buzau, care au supravietuit in conditii extrem de grele.

Cand i-au vazut pe voluntari, oamenii izolati de doua saptamini, au crezut ca primesc un semn divin. Insa dincolo de ei sunt alte sate, de care nimeni nu mai stie nimic de zile bune. Acolo au fost aruncati saci cu paine din deltaplan.

Zeci de batrani din localitatea Buda nu au mai vazut lumina de afara de doua saptamani. Cu ultimele forte au reusit sa isi faca un tunel in zidul de zapada, dar n-au putut inainta.

Doi batrani au mancat numai fasole goala. Painea s-a terminat de mult. Nici lemne de foc nu mai au, arunca in soba ultimele vreascuri. Doua case mai incolo, vecinul lor, nea Aristide de 79 de ani, traieste aceeasi drama.

Bietii de ei au indurat foamea si frigul, nestiuti de nimeni. De patru zile, batranul mai are in casa ceai si o jumatate de paine din care mananca doar cate o coaja. Ultimele legaturi de ceapa si usturoi le-a pus intre haine. Animalele sunt si ele la limita supravietuirii. Primesc o mana de tarate, cat sa nu moara de foame.

Satui sa tot astepte ajutor de la autoritati, oamenii s-au mobilizat si au inceput sa mute singuri nametii.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Cod GALBEN de ninsori si viscol in 11 judete. 220 de localitati izolate si 160 de drumuri inchise
Cod GALBEN de ninsori si viscol in 11 judete. 220 de localitati izolate si 160 de drumuri inchise

Meteorologii au emis o avertizare Cod galben de ninsori si viscol pana joi, la ora 18.00, valabila pentru judete din vestul, nord-vestul si centrul tarii.

Iarna ne-a curatat Capitala, dar ne rupe picioarele. Strazile din Bucuresti, aventura urbana
Iarna ne-a curatat Capitala, dar ne rupe picioarele. Strazile din Bucuresti, aventura urbana

Sport, miscare, sanatate. Mai in gluma, mai in serios, in Bucuresti toata lumea isi pastreaza conditia fizica, de la pensionarii cu galosi si caciuli de astrahan si pana la domnii din birouri, care nu-si mai pot scoate masinile din parcari.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.