Pana de curent din Capitala a scos oamenii in strada. Soseaua Petricani, blocata timp de 2 ore

×
Codul embed a fost copiat

Reteaua electrica din nordul Capitalei s-a predat in fata iernii. Aproximativ 50 de oameni nemultumiti au pornit un protest spontan si au blocat 2 ore Soseaua Petricani. Locuitorii zonelor afectate au ramas si fara caldura din cauza penei de curent.

 

22:06 Oamenii care au blocat mai bine de doua ore Soseaua Petricani  au renuntat la protest, dupa ce alimentarea cu energie electrica a fost reluata, insa au spus ca ar putea reveni.

"Daca vine curentul noi plecam, dar daca se ia iar ne vom intoarce, indiferent de ora la care se opreste, pentru ca nu se mai poate. Ni se strica centralele, ni se sparg calorifele si nimeni nu plateste daunele astea. Platim facturile la zi si avem de zece zile parte numai de asemenea nenorociri, stam de zece zile fără curent, dormim in frig", declara una dintre femeile care au ocupat Soseaua Petricani.

21:15: Oamenii care au iesit in strada sunt nemultumiti de faptul ca, desi platesc energia electrica in fiecare luna si sunt la zi cu plata facturilor, de mai multe zile alimentarea cu energie electrica a zonei este constant intrerupta.

Citește și
gheata pe fire de curent
Viscolul si gerul au lasat fara curent electric mai multe localitati din tara
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

"De zece zile stam in frig, pentru ca avem centrale care nu pot merge fara curent electric. De zece zile avem curent doar cateva ore pe zi", reclama o femeie nemultumita de situatia intreruperii curentului electric.

Oamenii agita facturi si chitante care demonstreaza ca au platit la zi facturile de electricitate si spun ca refuza sa plece pana când problemele nu se opresc.

Doua echipaje de jandarmi au fost trimise, in urma unei sesizari la 112, sa rezolve situatia si sa deblocheze soseaua, insa negocierile dintre acestia si protestatari nu au avut succes.

"Se poarta negocieri cu persoanele nemultumite. (...) Soseaua Petricani este blocata aproape total", a declarat purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Bucuresti, Georgian Enache.

El a spus ca protestatarii, care sunt "destul de hotarati sa ramana pe pozitii", "mai lasa cate o masina sa treaca, din cand in cand".

Acum 2 zile seful Transelectrica a declarat ca este posibil ca in urmatoarele zile sa avem probleme cu alimentarea cu energie,

19.16: Pana de curent care s-a produs, miercuri seara, in partea de nord-est a Capitalei a fost remediata, zonele Titan, Obor, Pipera si Timpuri Noi fiind realimentate cu energie electrica.

Potrivit unui comunicat al companiei Enel, alimentarea cu energie electrica pentru toti consumatorii din partea de nord-est a Capitalei, afectata in urma avariei produse in instalatiile Transelectrica, a fost reluata la ora 18.25.

"Ca urmare a unei avarii in instalatiile Transelectrica, sase statii ale Enel Distributie Muntenia care alimenteaza partea de nord-est a Capitalei, respectiv zonele Titan, Obor, Pipera, Timpuri Noi, au ramas fara curent electric in jurul orei 17.43", precizat Enel.

Daca aveti imagini din cartierele afectate de pana de curent, le puteti trimite aici.

Toti stau pe intuneric si cel mai probabil in frig, daca nu au generatoare proprii.  Nu mai au curent, asa ca nu pot folosi becurile si centralele termice. Statiile Enel care ii alimenteaza cu energie au suferit o avarie majora.

Pana de curent s-a produs la ora 17.30, cand sase statii ale Enel Muntenia au suferit o avarie importanta. Ca urmare, locuitorii din cartierele din nord-estul Capitalei au ramas fara lumina.

Este vorba, in principal, despre cartierele Pantelimon, Iancului, Mosilor, Titan, Obor, Colentina, Timpuri Noi, dar si Pipera, Voluntari si Corbeanca.

Specialistii de la compania de furnizare a energiei electrice vorbesc de un incident prin care o statie importanta din zona Fundeni a ramas fara tensiune.

Reprezentantii distribuitorului spun ca in acest moment se fac manevre pentru preluarea consumatorilor pe alte surse si restabilirea alimentarii cu energie electrica. Prin manevre, cateva s-au realimentat in 15 minute. Dupa o alta perioada au reintrat in tensiune.

Acum doua zile, seful Transelectrica a declarat ca este posibil ca in urmatoarele zile sa avem probleme cu alimentarea cu energie.

"In anumite ore nu sunt resurse - anumite ore, asta insemnand in orele de varf, cum le numim noi - nu sunt resurse necesare pentru acoperirea necesarului de consum si export. 18 - 21 este intervalul orelor de varf, asta este interval critic", declara fostul director general al Transelectrica, Horia Hahaianu, in urma cu doua zile.

Declaratiile au starnit o reactie virulenta a autoritailor centrale. Presedintele a dezminitt totul.

"Va pot asigura ca nu exista nici un pericol ca populatia sa ramana fara energie electrica. Si exista posibilitatea sa intervenim in caz de avarie mare", preciza Traian Basescu.

In aceeasi seara, la cererea premierului Ungureanu, ministrul economiei l-a demis pe Horia Hahaianu, pentru ca "declaratiile lui au creat nesiguranta in spatiul public", explica ministrul Liviu Bode.

Consumul de energie din februarie a fost cel mai mare din ultimii 10 ani.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
In Dambovita, 68 de localitati au ramas fara curent, din cauza ninsorilor abundente
In Dambovita, 68 de localitati au ramas fara curent, din cauza ninsorilor abundente

Din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile din ultimele ore, 68 de localitati din judetul Dambovita sunt nealimentate cu energie electrica.

Viscolul si gerul au lasat fara curent electric mai multe localitati din tara
Viscolul si gerul au lasat fara curent electric mai multe localitati din tara

Pe langa frig, mai este si bezna in sute de localitati din sudul tarii. Cablurile de inalta tensiune si chiar si stalpii de electricitate au cedat in fata vantului, care a urlat cu 100 km/h, ca-n Pusta Siberiana.

Cum s-a “vazut” pana de curent la statia de metrou Tineretului. VIDEO
Cum s-a “vazut” pana de curent la statia de metrou Tineretului. VIDEO

Miercuri seara, Bucurestiul a fost afectat de o pana de curent care a intrerupt activitatea in mai multe locatii din Capitala. Imaginile surprinse la statia de metrou Tineretului si postate pe YouTube sunt de-a dreptul spectaculoase.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.