Fusta pentru care o eleva de 11 ani a fost data afara de directoare. Revolta mamei a pornit o ancheta a Inspectoratului

12-10-2015 18:35

Scandal intr-o scoala generala din judetul Constanta, dupa ce directoarea a dat afara de la ora o eleva de 11 ani, dintr-un motiv absurd, povestesc parintii. Fusta fetitei nu respecta regulamentul: in loc sa fie neagra simpla, avea si un model.

Familia nu a fost anuntata de incident, iar copila a traversat singura o cale ferata periculoasa si o sosea nationala cu patru benzi, ca sa ajunga acasa. Luata la intrebari de mama, directoarea a recunoscut ca a facut-o pe eleva "nesimtita". Inspectoratul Scolar a inceput o ancheta.

Cearta dintre mama elevei si directoare a pornit dupa ce fata de 11 ani a venit la scoala cu o fusta cu model. Profesoara a dat-o afara de la ore, dar si din scoala. Copila a plecat singura acasa traversand o cale ferata si un drum european.

Pentru a-i demonstra mamicii ca toti copiii sunt imbracati la fel, directoarea i-a ridicat in picioare si le-a cerut sa-si prezinte uniformele.

Sorina Spilcea, mama fetitei: "Se puteau intampla foarte multe, va dati seama cand a trecut calea ferata sau soseaua, va dati seama ce atenta mai putea sa fie daca tremura toata."

Directoarea scolii spune ca indiferent de plangerile parintilor, regulamentul este sfant.

Directoarea Elena Preda:"Eu i-am zis sa se duca acasa. Ea sta la 150 de metri, trebuia sa se intoarca dupa cinci minute, i-am si zis doar ca ea s-a intors cu mama ei, care a facut circ."

Potrivit Legii 257/2013, scoaterea elevilor din clasa in timpul orei, trimiterea lor la colt, insultele si jignirile sunt interzise fiind considerate tratamente degradante. Cazul este anchetat de Inspectoratul Scolar.

Tags: scoala, eleva, uniforma,


VIDEO PROTVPLUS.RO