Motivul pentru care firmele din Alexandria nu mai pot expune sicrie și cruci pe stradă


Ultimul update: Luni 06 Ianuarie 2020 16:16
Data publicarii: Luni 06 Ianuarie 2020 16:08
Categorie: Stiri actuale
pompe funebre

Firmele de pompe funebre din Alexandria riscă suspendarea activităţii dacă mai expun coroane, sicrie şi cruci în afara magazinelor începând cu luna ianuarie.

„Având în vedere numărul tot mai mare de sesizări din partea cetăţenilor municipiului Alexandria cu privire la faptul că agenţii care comercializează coroane funerare, sicrie şi cruci le expun în faţa magazinelor unde îşi desfăşoară activitatea, de cele mai multe ori acest aspect punând în dificultate circulaţia pietonală, dar şi din cauza faptului că generează un aspect inestetic pentru cetăţenii care trec pe lângă astfel de articole funerare, începând cu data de 1 ianuarie 2020 este interzisă expunerea acestora în faţa magazinelor ori pe pietonal", a precizat, luni, într-un comunicat, Primăria Municipiului Alexandria.

O hotărâre a Consiliului Local interzice, începând din luna ianuarie, expunerea articolelor funerare în faţa magazinelor. Acestea vor putea fi comercializate numai în spaţii special amenajate, dotate cu geamuri care să nu permită vizibilitatea din exterior, relatează Agerpres.

De asemenea, panourile pentru publicitate amplasate pe magazine sau în apropierea acestora nu trebuie să conţină însemne funerare, cu excepţia semnului crucii. Hotărârea mai prevede ca în Piaţa Centrală din Alexandria coroanele să se comercializeze fără a fi expuse la vedere.

Firmele care nu respectă hotărârea Consiliului Local vor fi sancţionate de către Poliţia Locală cu suspendarea activităţii până la intrarea în legalitate.

În Alexandria îşi desfăşoară activitatea 12 firme de pompe funebre, majoritatea fiind situate în zona centrală a oraşului.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Agerpres

VIDEO. Șoferul unui BMW, prins fără numere de înmatriculare, reclamă un abuz al polițiștilor
Cod galben de ceaţă densă în opt județe
Două vagoane ale unui tren de călători, distruse de un incendiu, în Teleorman
VIDEO PROTVPLUS.RO