Motivul pentru care doi elevi din Dolj au fost eliminați la Bacalaureat


Ultimul update: Luni 03 Iunie 2019 21:10
Data publicarii: Luni 03 Iunie 2019 20:53
Categorie: Stiri actuale
Bacalaureat 2019. Absolvenții de liceu vor susține proba scrisă la limba maternă

Doi elevi din Dolj au fost eliminați, luni, de la proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, la Bacalaureat, după ce au fost prinşi cu telefoanele mobile asupra lor.

Potrivit IȘJ Dolj, este vorba despre un elev de la Colegiul Naţional Pedagogic "Ştefan Velovan" şi unul de la Colegiul Tehnic de Arte şi Meserii "Constantin Brâncuşi" din Craiova.

Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Dolj a anunțat că pentru sesiunea de Bacalaureat iunie-iulie 2019, care a început luni, în judeţul Dolj s-au înscris 4.428 candidaţi, din care 3.731 din serie curentă şi 697 de candidaţi din seriile anterioare, iar la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A) participă 3.773 de candidaţi.

"Rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă corespunzător grilei aprobate la nivel naţional: experimentat, avansat şi mediu. În situaţia în care un candidat refuză să răspundă sau să rezolve subiectele propuse la una dintre probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, se consideră că acesta nu a susţinut proba", precizează IŞJ Dolj.

Potrivit edu.ro, 135.655 de absolvenți de liceu (116.037 din promoția curentă și 19.618 din seriile anterioare) s-au înscris pentru a susține examenul național de Bacalaureat 2019 în prima sesiune, care a început luni, 3 iunie, cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A).

Examenul de bacalaureat continuă în zilele de 7, 10 şi 11 iunie cu proba de evaluare a competenţelor digitale.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO