Condițiile puse de Rareș Bogdan pentru a prelua șefia PNL București. Reacția lui Orban

Ultima actualizare: 03-06-2019 19:56

Un scandal de proporţii care s-a lăsat deja cu plecări este în plină desfăşurare la vârful Partidului Naţional Liberal.

Liderii din Capitală şi-au dat demisia după ce la alegerile europarlamentare au obţinut mai puţin de jumătate din media la nivel naţional. În locul lui Cristian Bușoi, la PNL Bucureşti, era în cărţi fostul realizator TV Rareş Bogdan. Acesta ar fi pus însă condiţii greu de acceptat în partid.

În consecinţă, Ludovic Orban are două săptămâni la dispoziţie să găsească pe altcineva.

Până săptămâna trecută, liberalii n-au mai câştigat în alegeri din 1937. Cu toate acestea, rezultatul din Capitală, de 15,7%, a fost mult sub aşteptări.

Cristian Bușoi, preşedinte demisionar PNL Bucureşti: "Scorul a fost unul departe de cel aşteptat, într-adevăr nu e doar o problemă de organizare, ci şi o problemă care ţine de felul în care partidul se referă la electorat. Cel mai înţelept lucru a fost să ne retragem, muncim în continuare."

Condițiile lui Rareș Bogdan

 

În condiţiile în care Rareş Bogdan a fost cap de listă pentru PNL la alegerile europarlamentare, mulţi au considerat că tot el ar fi succesorul firesc al lui Bușoi. Bogdan a spus însă că acceptă postul doar dacă are mâna liberă să dizolve organizaţiile de la cele şase sectoare şi să numească alţi preşedinţi din echipa sa.

Rareş Bogdan, membru PNL: "Dacă vreţi să preiau, mergeţi pe condiţiile mele: opoziţie totală cu PSD, nu mai sunt de acord cu înţelegeri pe sub masă, nu vin decât cu echipa mea."

Unii penelisti spun însă că astfel fostul realizator TV şi-ar asigura susţinerea în forul de conducere al partidului, deoarece liderii de la Bucureşti participă la luarea tuturor deciziilor. Alţii sunt de părere că pentru aceste voturi luptă acum şi actualul lider, Ludovic Orban, cel care ar fi cerut de fapt demisia lui Cristian Bușoi.

Ludovic Orban, preşedinte PNL: ”Potrivit unor surse, ar fi fost cerută inclusiv demisia lui Orban însă acesta îşi va păstra funcţia cel puţin până la alegerile prezidenţiale din luna noiembrie.”

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO