Monica Iacob Ridzi ii cere presedintelui gratierea din motive umanitare si medicale. Sotul ei a depus cererea

Monica Iacob Ridzi

Fostul ministru al Tineretului si Sportului, Monica Iacob Ridzi, solicita sa fie gratiata de catre presedintele Klaus Iohannis

O cerere in acest sens a fost depusa joi la Palatul Cotroceni de catre sotul acesteia, Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani. El a declarat, pentru AGERPRES, ca motivele cererii de gratiere sunt de ordin umanitar si medical, in conditiile in care starea de sanatate a sotiei sale s-a inrautatit, iar cei doi copii au si ei probleme medicale.

'Sunt doua motive principale pentru care am depus cererea de gratiere: unul este umanitar, iar altul este medical si se refera la starea de sanatate a sotiei mele. Din punct de vedere umanitar, ma refer la situatia celor doi copii ai nostri: Maria are un an si sapte luni, iar Andrei are cinci ani. Din pacate, ei sunt si sub observatie medicala. Au mostenit una dintre afectiunile sotiei mele si nu numai. Atunci, sigur ca este o situatie complicata: copiii nostri sunt la Bucuresti si urmeaza un tratament pe care nu-l pot face la Petrosani', a spus Tiberiu Iacob Ridzi.

El a precizat ca pentru a-si putea urma tratamentul in Bucuresti, copiii sunt insotiti acolo de bunici, in conditiile in care in cursul saptamanii Tiberiu Iacob Ridzi nu poate sta cu ei pentru ca trebuie sa-si indeplineasca atributiile de primar in municipiul Petrosani.

Raspunsul presedintiei
Administratia Prezidentiala a precizat joi pentru AGERPRES ca va analiza documentele depuse la Cotroceni de sotul Monicai Iacob Ridzi prin care solicita gratierea acesteia. "Administratia Prezidentiala va analiza documentele primite", a aratat Presedintia. Potrivit sursei citate, Tiberiu Iacob-Ridzi a depus joi la Cotroceni mai multe documente cu privire la gratierea Monicai Iacob-Ridzi care insumeaza aproximativ 2.000 de pagini. Administratia Prezidentiala va analiza documentele pentru a vedea daca sunt indeplinite elementele cererii de gratiere.

Citește și
Monica Iacob Ridzi
Monica Ridzi face un "apel disperat" pe blog: "Moartea in chinuri este mult mai dureroasa si este o forma de tortura"
Ce a pățit jurnalista care a filmat ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață

In ceea ce priveste starea de sanatate a sotiei sale, Tiberiu Iacob Ridzi a mentionat ca aceasta s-a agravat pe parcursul celor trei luni de detentie. 'Pe parcursul acestor trei luni au aparut si alte afectiuni medicale, care sunt legate de faptul ca ea are un sistem imunitar foarte slabit', a explicat sotul Monicai Iacob Ridzi.

Monica Iacob Ridzi se afla la Spitalul Penitenciar Jilava, fiind transferata de la Penitenciarul Gherla, din cauza problemelor de sanatate. Pe 8 mai, judecatorii de la Tribunalul Ilfov au amanat pentru 5 iunie procesul in care fostul ministru al Tineretului si Sportului solicita intreruperea executarii pedepsei de cinci ani inchisoare primita in dosarul legat de organizarea Zilei Tineretului din 2009.

Pe 15 februarie, Monica Iacob-Ridzi a fost condamnata definitiv de Inalta Curte de Casatie si Justitie la cinci ani de inchisoare cu executare in dosarul in care este acuzata de abuz in serviciu in legatura cu organizarea Zilei Tineretului din 2009.

Ultima postare de pe blogul Monicai Ridzi
Monica Iacob Ridzi, a postat joi o noua scrisoare pe blogul personal, in care afirma ca a solicitat sa fie gratiata pentru a-si putea creste si sprijini copiii 'in confruntarea cu bolile' pe care acestia le-au mostenit de la mama lor.

Ea precizeaza ca gratierea este singura cale care i-a mai ramas pentru a lupta pentru sanatatea ei si a copiiilor sai, mentionand si faptul ca 'omul politic Monica Iacob Ridzi a murit'.

'Motivul pentru care am recurs la aceasta ultima cale este acela ca as vrea sa mai traiesc, as vrea sa imi pot creste copiii, sa ii sprijin in confruntarea cu bolile pe care le-au mostenit de la mine, dar si cu bolile obisnuite, care, in contextul medical pe care il prezinta, sunt infinit mai grave si mai riscante pentru ei', scrie Monica Iacob Ridzi.

Ea arata in postarea de pe blogul personal ca nu a incetat sa spere la 'un gest de clementa', deoarece nu are antecedente penale si a avut o conduita 'ireprosabila' atat pe parcursul procesului, cat si dupa ce a ajuns in detentie.

De asemenea, Monica Iacob Ridzi afirma ca nu a fost acuzata ca ar fi savarsit vreo fapta de coruptie, iar recuperarea prejudiciului de care este acuzata este garantata prin bunurile pe care s-a pus sechestru asigurator.

'Mentinerea mea in executarea pedepsei inchisorii, in conditiile in care in penitenciar nu pot respecta recomandarile medicilor, pentru afectiunile cu care ma lupt in tacere de mai multi ani, poate avea consecinte ireversibile, deosebit de grave, asupra sanatatii si vietii mele, dar si asupra bunei dezvoltari fizice si psihice a copiilor mei (fetita are doar 1 an si 7 luni, iar baietelul abia a implinit 5 ani), pentru care pierderea prematura a mamei, la o varsta atat de mica, ar fi tragica. Unele afectiuni s-au agravat deja, in ultima perioada, iar riscul sa se agraveze si mai mult este din ce in ce mai mare, cu fiecare zi in penitenciar', afirma Monica Iacob Ridzi, care mentioneaza ca gratierea este 'singura speranta' de a-si ajuta copiii.

In finalul postarii de pe blogul personal, fostul ministru al tineretului si sportului precizeaza ca 'omul politic Monica Iacob Ridzi a murit' si ca acum 'mama Monica Iacob Ridzi lupta pentru viata ei si a copiilor ei'.

Articol recomandat de sport.ro
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Citește și...
Cum arata celula in care a stat inchisa Monica Iacob Ridzi. Fotografii din Penitenciarul Gherla
Cum arata celula in care a stat inchisa Monica Iacob Ridzi. Fotografii din Penitenciarul Gherla

Monica Iacob Ridzi a fost mutata de la Sectia exterioara Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla la Spitalul Penitenciar Jilava. ANP a difuzat imagini cu celula in care a fost inchis fostul ministru al Tineretului si Sportului.

Monica Ridzi face un
Monica Ridzi face un "apel disperat" pe blog: "Moartea in chinuri este mult mai dureroasa si este o forma de tortura"

Fosul ministrul Monica Iacob Ridzi face un "apel disperat" la ministrul Justitiei sa mearga in penitenciare si sa vada conditiile in care stau detinutii.

Sotul Monicai Iacob Ridzi sustine ca starea de sanatate a acesteia s-a agravat in penitenciar: Nu i se poate acorda tratament
Sotul Monicai Iacob Ridzi sustine ca starea de sanatate a acesteia s-a agravat in penitenciar: Nu i se poate acorda tratament

Primarul din Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi, sotul Monicai Iacob Ridzi, spune ca starea de sanatate a acesteia s-a agravat si ca in penitenciar nu ii poate fi administrat tratamentul necesar, relateaza Mediafax.

Recomandări
Localnicii din Brăila povestesc îngroziți incidentul cu drona militară căzută lângă oraș: „Un huruit și pe urmă buuuuum!”
Localnicii din Brăila povestesc îngroziți incidentul cu drona militară căzută lângă oraș: „Un huruit și pe urmă buuuuum!”

Este alertă în Brăila, după ce o dronă militară s-ar fi prăbușit, joi seară, pe un câmp, la câțiva kilometri de oraș.

Primele imagini cu rămășițele dronei căzute în Brăila. Ce este înscripționat pe ele | FOTO
Primele imagini cu rămășițele dronei căzute în Brăila. Ce este înscripționat pe ele | FOTO

Au apărut primele imagini cu rămășițele dronei militare care s-a prăbușit în Brăila, în Insula Mare.  

A fost deschis cel mai modern aeroport din România. Va deveni al doilea din țară după Otopeni | FOTO & VIDEO
A fost deschis cel mai modern aeroport din România. Va deveni al doilea din țară după Otopeni | FOTO & VIDEO

A fost inaugurat terminalul T4 al Aeroportului Iaşi, vineri, cel mai modern din România.