Momente de reculegere pentru Nicolae Manolescu, la Ateneul Român. Sute de oameni au trecut pe la catafalc
Momente de reculegere la Ateneul Român, unde a fost depus sicriul istoricului și criticului literar Nicolae Manolescu, membru titular al Academiei Române şi preşedinte al Uniunii Scriitorilor.
Personalitate culturală care a marcat generații de studenți și oameni de litere, Nicolae Manolescu a murit sâmbătă, la vârsta de 84 de ani.
Priveghiul a început la ora 11:00, timp în care, pe rând, sute de oameni au trecut pe lângă sicriul în care este depus Nicolae Manolescu. Președintele Uniunii Scriitorilor din România s-a stins din viață la Spitalul Elias, sâmbătă, în urma unor complicații severe cardiace și pulmonare, care au survenit pe fondul unor suferințe cronice preexistente, au transmis reprezentanții Spitalului Elias.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
De-a lungul carierei, Nicolae Manolescu a publicat peste 30 de cărți de critică, istorie literară și eseuri, și în 2008 a lansat lucrarea de referință „Istoria critică a literaturii române-Cinci secole de literatură”, la care a lucrat mai bine de 25 de ani. A fost și senator între anul 1992 și 1996. A candidat la alegerile prezidențiale în anul 1996, însă în 2000 s-a retras din viața politică. Manolescu a fost și ambasador UNESCO și a primit „Ordinul Național Steaua României”. Lumea culturală a mai pierdut un nume cu greutate.
Sursa: Pro TV
Etichete: ateneul roman, priveghi, Nicolae Manolescu,
Dată publicare:
25-03-2024 13:58