Trenuri anulate si restrictii de circulatie pe zece linii ferate. 234 de trenuri anulate si 10 linii cu restrictii

Dată publicare: 28-01-2014 13:22
Dată actualizare: 31-01-2014 07:03


234 trenuri au fost anulate joi din cauza viscolului. Cele mai multe din trenurile anulate circula pe rute din sud si sud-estul tarii.

Toti cei care si-au programat sa calatoreasca miercuri cu trenul, sunt sfatuiti sa se intereseze inainte la gara sau pe site-ul CFR calatori, de circulatia pe ruta respectiva.

JOI, 30 IANUARIE

12:00 Restrictiile au fost ridicate, pe urmatoarele tronsoane:

Bucuresti Nord - Constanta
Mizil - Buzau (fir 2)
Piatra Olt - Pitesti
Ramnicu Sarat - Focsani (fir 2)

8:25 CFR a anuntat ca 234 de trenuri sunt anulate.

Pe urmatoarele tronsoane, circulatia este restrictionata:

Braila Faurei - Buzau
Bucuresti Nord - Constanta
Chiajna - Virteju
Chitila - Pitesti
Faurei - Tandarei
Fierbinti Urziceni  - Tecuci
Marasesti  - Tecuci Barbosi
Mizil - Buzau  (fir 2)
Piatra Olt - Pitesti
Ploiesti Sud - Urziceni
Ramnicu Sarat - Focsani (fir 2)
Rosiori Nord - Zimnicea
Sarulesti - Fundulea (fir 2)
Urziceni - Slobozia
Veresti - Leorda
 

MIERCURI, 29 IANUARIE

ORA 17:50 Peste 210 trenuri, majoritatea de pe rute din sud si sud-est, sunt anulate, joi, din cauza viscolului, potrivit informatiilor centralizate de Ministerul Transporturilor la ora 17.00, CFR Calatori precizand ca sunt asigurate legaturi feroviare in toate judetele tarii.

CFR mai informeaza ca pe magistrala Bucuresti - Constanta trenurile circula tractate doar cu locomotive Diesel, din cauza rafalelor puternice de vant care depasesc 70-80 km/h, iar tronsonul Chiajna - Varteju (linie de centura pentru transportul de marfa) este inchis pe ambele fire.

Potrivit CFR, in toata jumatatea de sud a tarii si sudul Moldovei, circulatia feroviara se desfasoara in conditii de ninsoare viscolita si vant puternic, fiind necesara interventia permanenta cu pluguri pentru deszapezirea liniilor, astfel incat trenurile aflate in grafic sa circule in conditii de siguranta.

"In conditiile speciale de circulatie din aceasta perioada, pentru preintampinarea unor eventuale blocaje in traficul feroviar se intervine cu utilaje, pluguri de zapada si forța umana", mai precizeaza CFR. Compania mai precizeaza ca, in functie de evolutia vremii si atunci cand conditiile meteo nefavorabile o impun, trenurile vor stationa in gari pe toata perioada necesara interventiilor cu utilajele de deszapezire.

"Aceasta masura este necesara pentru siguranta calatorilor si pentru evitarea blocajelor in linie curenta. In perioada stationarii se vor lua masuri in vederea asigurarii alimentarii cu energie electrica pentru a fi mentinuta caldura in trenuri si pentru a facilita accesul in salile de asteptare din gari", explica, intr-un comunicat, reprezentantii CFR. Judetele Braila, Buzau, Ialomita, Calarasi, Constanta si Tulcea se afla miercuri, intre orele 15.00 si 22.00, sub cod rosu de viscol.

Situatia actualizata la ORA 14:30:

Linii ferate inchise:

Bucuresti Sud - Oltenita (gestionata de Transferoviar Grup)
Chiajna - Virteju Fir 1+2.

Linii ferate cu circulatie restrictionata

Braila - Faurei - Buzau
Bucuresti Nord - Urziceni
Chitila - Titu Fir 1
Golesti - Chitila
Marasesti - Tecuci - Barbosi
Piatra Olt - Pitesti
Pitesti - Calinesti
Ploiesti - Ramnicu Sarat - Ajdud
Ploiesti Sud - Armasesti
Rosiori Nord - Zimnicea
Sarulesti - Fundulea Fir2
Urziceni - Slobozia
Veresti - Leorda

MARTI, 28 IANUARIE

Numarul trenurilor anulate, marti, este de 105, decizia luata de operatorii CFR fiind necesara deoarece in conditii de iarna pot fi inregistrate intarzieri foarte mari. 

De asemenea, circulatia trenurilor este restrictionata, din cauza zapezii, pe zece linii, respectiv Braila - Faurei-Buzau, Bucuresti Nord - Urziceni, Golesti - Chitila, Iasi - Buhaiesti, Marasesti - Tecuci-Barbosi, Ploiesti - Ramnicu Sarat-Adjud, Ploiesti Sud-Armasesti, Urziceni - Faurei, Urziceni - Slobozia si Veresti - Leorda. 

Scoli si gradinite inchise. Codul portocaliu ii tine miercuri acasa pe elevii din toate judetele vizate de avertizare

Pe aceste linii este interzisa circulatia trenurilor formate din automotoare, echipele de interventie actionand cu utilaje.

ANM a emis, marti, o avertizare de vant puternic, valabila pentru intervalul miercuri dimineata - joi la pranz, si cod galben pentru zona Olteniei, precum si cod portocaliu de viscol pentru judetele din sud-est care s-au mai aflat sub aceasta atentionare. 

Si la aceasta ora sunt drumuri blocate in zonele afectate de codul galben si codul portocaliu.

Traficul feroviar este deschis pe toate magistralele de cale ferata, dar circulatia trenurilor este adaptata la conditii meteo nefavorabile, potrivit CFR.

Trenurile aflate in circulatie asigura legatura pe calea ferata cu toate judetele tarii.

Echipele de interventie patruleaza cu utilaje pentru deszapezire pe toate sectiile de cale ferata din judetele afectate de viscol, iar in gari si la intrarile in statii personalul feroviar curata liniile si macazurile.


VIDEO PROTVPLUS.RO