Protest al gardienilor din închisori. La Rahova, deținuții nu au fost scoși din celule

13-05-2019 07:07

Gardienii din închisori au început, luni dimineaţă, proteste în masă. Oamenii cer că orele suplimentare să le fie plătite.

Primii care au refuzat să intre la lucru au fost cei de la Penitenciarul Rahova. Deţinuţii nu au fost scoşi din celule şi nu au fost duşi la alte activităţi.

"Vrem să fim plătiţi, nu batjocoriţi" - s-a scandat.

La ora 6.30, gardienii de la Penitenciarul Rahova ar fi trebuit să intre în tura de zi. De această dată, au rămas în faţa porţilor închisorii pentru a protesta.

Mihaela Neacşu, liderul sindical din Penitenciarul Rahova: 
"S-a început refuzul la muncă la penitenciareul Rahova, penitenciarul la care sunt cele mai multe probleme. Personalul este mai puţin cu 216 oameni decât ar trebui să fie. De la începutul anului, nu s-au mai plătit ore suplimentare."

"De la începutul anului nu am primit niciun leu pentru orele suplimentare", spune un gardian.

Înăuntru au rămas colegii lor, de pe tura de noapte, care au redus la minimum activitatea penitenciarului.

În timp ce polițiștii protestau afară, înăuntru, deţinuţii nu au fost scoşi din celule, nu au fost duşi la masă sau la alte activităţi. Cei care ar fi trebuit să ajungă la instanțe, au plecat abia la ora 8:00.

Paul Dragu, şef de secţie: "Nu ne putem îndeplini misiunile cum ar fi trebui să facem la ora asta. Ar fi trebuit să fie puncte de lucru, deţinuţii să fie duşi la activităţi. Acestea vor fi intarziarte, dacă nu perturbate."

În acest timp, nici vizitatorii nu au putut să intre în penitenciar. După o oră şi jumătate, sindicaliştii au fost chemaţi la Ministerul Justitei pentru negocieri şi au suspendat temporar protestul.

Sindicaliştii din penitenciare spun că astfel de mintinguri se vor repeta până la finalul lunii, în 16 penitenciare din ţară. Poliţiştii şi angajaţii din Penitenciarul Jilava au anunţat că miercuri vor refuza, din nou, să intre la muncă.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO