Raman multe intrebari fara raspuns la Arad, in cazul tanarului care a ajuns la spital impuscat in genunchi si mandibula. Politistii investigheaza povestea, care pare cusuta cu ata alba, si au deschis un dosar penal pentru tentativa de omor.

Individul sustine ca a fost ranit in Italia si ca un bun prieten l-a adus in tara cat a putut de repede. Amicul nu a fost insa identificat, iar victima - salvata de medicii romani - isi schimba des declaratiile.

Tanarul in varsta de 20 de ani, de loc din Galati, a povestit ca a fost impuscat de doua ori. Ar fi avut un conflict intr-o localitate din nordul Italiei cu un grup de romani.

Dupa incident, un amic l-ar fi urcat rapid intr-o masina si a pornit in mare graba catre tara. Dupa mai bine de zece ore si peste o mie de kilometri parcursi, au ajuns la Arad.

Dupa ce au trecut de vama Nadlac, baiatul a fost dus direct la spital. Pacientul pierduse mult sange. Medicii i-au extras proiectilele de 9 milimetri, i-au pansat ranile si i-au salvat astfel viata. Apoi, au anuntat politia.

Florentina Cartojan, medic specialist UPU Arad: "Plagi impuscate, una la nivelul mandibulei, cu retentie de corp strain, respectiv de glont, si cealalta plaga impuscata la nivelul ghenunchiului stang. A fost internat in vederea extragerii corpurilor staine, evolutia fiind favorabila."

Povestea ramane deocamdata una plina de semne de intrebare, pentru ca tanarul isi schimba des declaratiile. Cel care l-a salvat nu a fost identificat.

Dan Ursu, procuror al Parchetului de pe langa tribunalul Arad: "Pe fondul unui conflict a fost impuscat in gat si in piciorul stang si in aceasta stare a fost urcat intr-un autovehicul de un prieten si transportat in Romania, in Arad."

Deocamdata, la parchetul de pe langa Tribunalul Arad, a fost intocmit un dosar pentru tentativa de omor. Procurorul de caz poate dispune insa transferul catre autoritatile italiene.