Miss Travesti Romania 2010, ridicat de DIICOT in cazul cardiologului Horatiu Rus

Ultima actualizare: 02-10-2012 06:07
diicot

Miss Travesti Romania 2010, Dana de Kronstadt, a fost ridicat de procurorii DIICOT, in cazul medicului cardiolog Horatiu Rus din Brasov, acuzat de infractiuni de sex cu minori si proxenetism.

Traian Cojocaru - cunoscut ca Dana de Kronstadt, miss Travesti Romania 2010 - a fost retinut de procurorii DIICOT, pentru doua acte sexuale cu minori, au precizat, pentru Mediafax, sursele citate.

Traian Cojocaru, medicul cardiolog Horatiu Rus si alte cinci persoane au fost retinuti, luni, pentru 24 de ore, de procurorii DIICOT, pentru infractiuni de sex cu minori si proxenetism, acestia urmand sa fie prezentati Tribunalului pentru Minori si Familie Brasov cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Potrivit procurorului Catalin Borcoman, purtator de cuvant al DIICOT Brasov, sapte dintre cele 11 persoane audiate in cursul zilei de luni au fost retinute pentru 24 de ore, urmand ca in jurul orei 16.00 sa fie prezentate Tribunalului pentru Minori si Familie Brasov cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

De asemenea, o alta persoana este adusa de la timisoara pentru audieri la DIICOT Brasov, urmand a fi propusa pentru arestare preventiva. Intre cei sapte retinuti este si medicul cardiolog brasovean Horatiu Rus, care este cercetat pentru ca ar fi profitat de functia sa pentru a intretine relatii sexuale cu doi minori aflati sub tratament.

Medicul Horatiu Rus, cercetat de DIICOT Brasov pentru acte sexuale cu minori, este un renumit cardiolog si lucreaza la Spitalul Judetean Brasov, dar si la un cabinet privat, el fiind cercetat fiindca ar fi profitat de functie pentru a intretine relaxii sexuale cu doi baieti aflati sub tratament.

La Spitalul Judetean Brasov medicul facea parte din echipa de cardiologi, insa nu trata pacienti minori, ci doar adulti, astfel ca se presupune ca pacientii minori ii racola fie prin intermediul retelei de proxeneti, fie prin cabinetul sau privat, situat pe strada Traian din Brasov.

Procurorii DIICOT au facut perchezitii, luni, atat la domiciliul doctorului Horatiu Rus, cat si la cabinetul sau privat de pe strada Traian din Brasov, a declarat procurorul Catalin Borcoman.

Medicul, in varsta de 43 de ani, este acuzat ca a profitat de calitatea sa de medic si a intretinut, prin constrangere morala, raporturi sexuale cu doi baieti aflati sub tratament medical.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO