Mircea Cosma, urmarit penal in dosarul cumnatului premierului Victor Ponta, chemat la DNA pentru audieri


Ultimul update: Duminica 22 Martie 2015 07:09
Data publicarii: Joi 19 Martie 2015 10:08
Categorie: Stiri actuale
Mircea Cosma, Iulian Hertanu

Presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, urmarit penal in dosarul cumnatului premierului Victor Ponta, a venit, joi dimineata, la DNA Ploiesti, pentru a da declaratii in acest dosar.

Mircea Cosma a iesit din sediul DNA Ploiesti in jurul orei 12.10, el fiind intrebat de jurnalisti ce relatii are cu Iulian Hertanu, arestat preventiv pentru deturnare de fonduri europene, evaziune fiscala si constituire de grup infractional organizat.

Sseful CJ Prahova a spus ca nu il cunoaste pe cumnatul premierului. ”Nu l-am vazut in viata mea si nu-l cunosc”, a spus Mircea Cosma.

Totodata, intrebat daca este adevarat ca s-au facut presiuni pentru ca Iulian Hertanu sa obtina contractul pentru extinderea canalizarii din orasul Comarnic, finantat din fonduri europene, seful CJ Prahova a spus ca astfel de presiuni nu s-ar fi putut face la Consiliul Judetean, ci la Hidro Prahova, firma care a derulat proiectul din fonduri europene. El a mai spus ca saptamana viitoare va reveni la sediul DNA Ploiesti, pentru a fi din nou audiat in dosarul privind fraudarea de fonduri europene.

La sediul DNA Ploiesti, a fost adus, in jurul orei 12.40, si consilierul local liberal Ionut Ionescu, el fiind si sef la Serviciul Investitii din cadrul Hidro Prahova. Ionescu a fost adus cu o masina a Ministerului de Interne si nu a facut declaratii.

Surse judiciare au declarat ca, joi, la DNA Ploiesti este asteptat si fiul lui Mircea Cosma, deputatul PSD, Vlad Cosma, si el inculpat in acelasi dosar si ca, tot joi, procurorii anticoruptie au citat pentru audieri in acelasi caz un alt politician din judet.

In acest dosar, Mircea Cosma se afla sub control judiciar, iar pe perioada masurii preventive nu are dreptul sa exercite functia de sef al CJ Prahova. El a mai fost adus la DNA Ploiesti, pentru a fi audiat in dosarul in care este arestat Iulian Hertanu, si in 17 februarie.

Iulian Hertanu a fost arestat preventiv in 18 februarie, alaturi de omul de afaceri Vladimir Ciorba, in dosarul vizand fraudarea de fonduri europene pentru lucrari de canalizare la Comarnic, executate de firma sa SC Grossman Engineering Group. in acelasi dosar, au fost fost pusi sub control judiciar deputatul Sebastian Ghita, deputatul PSD Vlad Cosma si tatal acestuia, presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, directorul de productie al Hidro Prahova, Virgiliu Iuliu Roman, precum si omul de afaceri Liviu Munteanu.

Potrivit anchetatorilor, Virgiliu Roman, Sebastian Ghita, Vlad si Mircea Cosma au sprijinit grupul infractional din care facea parte Iulian Hertanu ca sa acceseze si sa primeasca fonduri europene in cadrul contractului de extindere a retelei de canalizare din orasul Comarnic, proiect in valoare de aproape zece milioane de euro.

Procurorii sustin ca, in perioada 2011 - 2015, presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, fost presedinte al filialei judetene a PSD, a facut demersuri (interventii pentru numirea in functii a unor persoane, obtinerea de informatii confidentiale - activitati derulate direct sau prin intermediul consilierilor sai personali) la functionari ai SC Hidro Prahova si a exercitat presiuni (amenintari cu privire la inlocuirea din functie) asupra directorului general al societatii, pentru ca acestia sa atribuie ilegal asocierii SC Grossmann Engineering Group SRL - SC Euroconstruct Trading 98 SRL contractul de lucrari pentru extinderea retelei de canalizare in orasul Comarnic. De asemenea, Mircea Cosma a facut presiuni pe durata derularii contractului pentru prelungirea termenelor de executie si efectuarea ilegala de plati.

Sursa: Mediafax

Cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Hertanu, adus la DNA Bucuresti. Procurorii i-au perchezitionat calculatoarele
VIDEO PROTVPLUS.RO