Mircea Basescu cere ca arestarea sa preventiva sa fie inlocuita cu arestul la domiciliu

Dată publicare: 23-07-2014 11:56
Dată actualizare: 26-07-2014 07:27


Mircea Basescu, trimis in judecata pentru trafic de influenta, solicita Tribunalului Constanta inlocuirea masurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu.

Cererea urmeaza sa fie analizata de judecatori saptamana aceasta. Avocatul lui Mircea Basescu, Nelu Tasca, a depus, miercuri dimineata, la Tribunalul Constanta o cerere de inlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu pentru clientul sau.

"Am depus cererea de inlocuire a masurii arestului cu arestul la domiciliu. Se va judeca saptamana aceasta, maine (n.r. - joi) sau poimaine, la Tribunalul Constanta. E prima cerere de acest fel pe care o facem, instanta a refuzat pana acum eliberarea sub control judiciar", a declarat Nelu Tasca.

El a spus ca aceasta cerere ar avea sanse de reusita deoarece este o masura mai restrictiva decat cea a eliberarii sub control judiciar, asa cum solicitasera avocatii lui Mircea Basescu saptamana trecuta.

In 16 iulie, Mircea Basescu si Marian Capatana au fost adusi impreuna din arestul Politiei Capitalei, cu o duba, la Tribunalul Constanta, care a judecat dosarul in care fratele presedintelui este acuzat ca ar fi luat 250.000 euro pentru a-l ajuta pe Bercea Mondial sa scape de inchisoare, instanta decizand si in cazul cererii de revocare a arestarii. Magistratii au respins ca nefondata solicitarea lui Mircea Basescu de inlocuire a masurii arestarii preventive cu masura controlului judiciar, aceeasi decizie fiind luata si in cazul lui Marian Capatana.

Hotararea instantei a fost contestata de Mircea Basescu si Marian Capatana la Curtea de Apel Constanta, care, doua zile mai tarziu, a respins contestatiile depuse de cei doi, decizia fiind definitiva.

Mircea Basescu si Marian Capatana au fost trimisi in judecata luni, in dosarul in care fratele presedintelui este acuzat ca, prin intermediul lui Capatana, ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni la judecatori sa dispuna o sentinta favorabila in procesul lui Bercea Mondial. Dosarul a fost inregistrat la Sectia Penala a Tribunalului Constanta in 14 iulie, iar primul termen de judecata a avut loc miercuri.

Inainte de a fi trimis in judecata, Mircea Basescu a formulat o cerere de revocare a masurii arestarii preventive, care trebuia sa se judece marti la Tribunalul Bucuresti. Instanta si-a declinat competenta de solutionare a cererii in favoarea Tribunalului Constanta, unde se judeca si dosarul in care Mircea Basescu este acuzat de trafic de influenta.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie i-au trimis in judecata, in stare de arest, pe Mircea Basescu pentru trafic de influenta si pe Marian Adrian Capatana pentru complicitate la aceasta infractiune. Mircea Basescu si Marian Capatana au fost arestati in 20 iunie, dupa ce familia lui Bercea Mondial a facut publice inregistrari facute pe ascuns de fiul acestuia, ce ar proba traficul de influenta de care este acuzat fratele sefului statului.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO