Ministrul Sănătății: ”Suntem într-un moment pandemic. Vom avea 2 săptămâni dificile!”

Ultima actualizare: 21-07-2020 14:33

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a avertizat, marți, că ne așteaptă ”2 săptămâni dificile”, în ceea ce privește numărul de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus.

 

Tătaru a făcut aceste declarații după ce a participat împreună cu premierul Ludovic Orban la o videoconferință cu reprezentanții Direcțiilor de Sănătate Publică pe tema modului de gestionare a crizei sanitare.

După cum puteți vedea și dumneavoastră, suntem într-un moment pandemic, de o creștere progresivă a numărului de cazuri. Vom avea 2 săptămâni dificile, pentru a putea reimpune acele măsuri de carantină: izolare în spital, izolare la domiciliu. În funcție de cooperarea la aceste măsuri, în funcție de respectarea anumitor norme de desfășurare a unor activități vom putea vedea în perioada următoare și evoluția.

Mă repet, suntem într-un moment în care instituțiile statului împreună cu agenții economici care au beneficiat de anumite relaxări, cât și populația civilă, suntem responsabili pentru o evoluție favorabilă a acestei pandemii.

Legislația care intră astăzi în vigoare ne va oferi în zilele următoare pârghiile pentru a putea acest număr de cazuri. Dar mă repet, vom avea 2 săptămâni destul de grele, muncă asiduă atât la nivelul direcțiilor de sănătate publică, cu care am discutat acest lucru astăzi, cât și la nivelul unităților sanitare.” - a spus Tătaru.

 

Un nou record în România: 994 de noi cazuri de îmbolnăvire

 

Alte 994 de cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost raportate, marți, 21 iulie, de la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică. Astfel, numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 39.133.

La ATI, în acest moment, sunt internaţi 297 de pacienţi.

Încă 36 de persoane au murit, în ultimele 24 de ore, din cauza COVID-19, numărul total al deceselor în urma infectării cu noul coronavirus ajungând la 2.074, informează marţi Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Este vorba despre 26 de bărbaţi şi 10 femei, internaţi în spitalele din Argeş, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Buzău, Călăraşi, Cluj, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Maramureş, Prahova, Suceava, Timiş, Vâlcea, Vrancea, Ilfov şi municipiul Bucureşti.

Dintre acestea, trei decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40 - 49 ani; nouă decese la categoria de vârstă 50 - 59 ani; nouă la categoria de vârstă 60 - 69 ani; nouă decese la categoria de vârstă 70 - 79 ani şi şase decese la persoane cu vârsta de peste 80 de ani.

Potrivit GCS, 35 de decese sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi, iar pentru un pacient decedat nu au fost raportate comorbidităţi.

 

 

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO