Ministrul Economiei: România va produce 150.000 de măști pe zi de săptămâna viitoare

Ultima actualizare: 26-03-2020 18:22
coronavirus masca
Shutterstock

România este gata să înceapă prucția proprie a măștilor de protecție împotriva noului coronavirus, iar acest lucru s-ar putea întâmpla chiar de săptămâna viitoare.

Aunțul a fost făcut a începutul ședinței de Guvern de joi, de către ministrul Economiei Virgil Popescu.

El l-a anunțat pe premierul Ludovic Orban că a vorbit cu ”prima companie mare privată” care va începe producția de măști. În prezent, această companie produce combinezoane, în jur de 1000 de bucăți pe zi.

De săptămâna viitoare, odată ce va fi instalată prima linie de producție automată a măștilor, va produce 150.000 de măști pe zi, adică va ajunge la în jur de 4 milioane de măști lunar și din 15 aprilie va produce 500.000 de măști pe zi FFP2 și 100.000 de măști pe zi FFP3. Practic vom ajunge să producem 16-17 milioane de măști pe zi. Vorbim de măști acreditate CE, măști care sunt definite ca și dispozitive medicale conform standardelor Agenției Medicale a Medicamentelor.” - a spus ministrul Economiei.

Tot el a precizat că această companie a întrerupt exporturile, astfel că producția va fi destinată exclusiv pieței din România.

”Eu sper ca săptămâna viitoare să avem primele 150.000 de măști pe zi produse în România” - a mai spus ministrul Popescu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO