Ministerul Educației recomandă motivarea absențelor elevilor afectați de greva STB

Ultima actualizare: 24-01-2022 17:22
autobuze, STB
Agerpres

Elevii din București care nu participă la ore în perioada în care are loc greva angajaților STB ar putea avea absențele motivate.  

Potrivit unui comunicat, Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar al Municipiului București ”recomandă conducerilor unităților de învățământ preuniversitar din Municipiul București motivarea absențelor elevilor care, în urma grevei angajaților Societății de Transport București din zilele de 20 și 21 ianuarie 2022, nu au putut participa la cursuri”.

De asemenea, se recomandă conducerilor unităților de învățământ preuniversitar din Municipiul București identificarea de soluții astfel încât, în cazul prelungirii grevei angajaților Societății de Transport București, ”elevii care nu pot ajunge în unitățile de învățămînt să desfășoare activitatea didactică online.

În comunicat se mai arată că Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar al Municipiului București ”apelează la autoritatea Primăriei Generale a Municipiului București pentru a găsi resurse astfel încât sa asigure rezolvarea problemelor de transport în comun, în mod responsabil, pentru a nu afecta dreptul la educație al elevilor, având în vedere pierderile educaționale suferite deja în contextul crizei sanitare”.

Greva STB a ajuns în a 5-a zi

 

Luni, 24 ianuarie, a fost a cincea zi de protest în transportul în comun de suprafață din București. Angajații STB s-au adunat în autobaze și au cerut demisia conducerii societății.

Între timp, doar câteva mașini au ieșit pe traseu. Sindicatele și conducerea STB și-au aruncat acuzații, așa că negocierile s-au blocat iar pasagerii au de suferit .

Doar câțiva șoferi și vatmani au început munca luni dimineață. Cei mai mulți erau vatmani ori șoferi de troleibuze. Cert e că 21 de șoferi de pe autobuze au ieșit pe traseu. Ceilalți au continuat protestele în fața autobazelor.

Cei care au reușit să iasă cu mașinile din depouri spun că au făcut-o cu greu, pentru că de fiecare dată colegii au fost presiuni asupra lor. Puțini protestatari au vorbit cu presa, iar cei care au încercat au fost opriți de protestatari.

Pe de altă parte, sindicaliștii neagă faptul că au pus presiune pe angajați să nu iasă la muncă. Susțin că, oricine a vrut, a putut ieși la lucru.

Liderul sindical Vasile Petrariu l-a acuzat pe directorul general Adrian Criț că a blocat negocierile, i-a cerut demisia, dar și-a spus că va renunța și el la funcțiile politice.

 

 

 

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO