Ministrul de Interne anunta masuri dupa cozile de la permise. Program prelungit incepand de luni, pasapoartele mutate la mall

Ultimul update: Luni 28 Noiembrie 2016 07:05
Data publicarii: Vineri 25 Noiembrie 2016 12:28
Categorie: Actualitate

Dragos Tudorache a organizat vineri la pranz o conferinta de presa in urma scandalului cozilor de la serviciul Permise din Pipera.

Ministrul a anuntat, in primul rand, ca  trebuie stabilit cine eresponsabil operational pentru ce se intampla la permise, prefectura sau seful DRPPCIV. Raspunderea va fi a sefului Directiei, a precizat Dragos Tudorache.

In al doilea rand, incepand de luni la Permise se va lucra in 2 schimburi, de la 7 la 21, prin detasarea unor angajati din aparatul central al MAI. Tot de luni se va trece la un sistem de programare online pentru Bucuresti si Ilfov. Acest sistem exista deja la prefectura Suceava si va fi implementat si in Bucuresti, a spus ministrul.

Pentru programarile online vor exista ghisee speciale. Referitor la aparatele de bonuri de ordine, ministrul a spus ca exista doua tipuri de aparate, unele de la prefectura Ilfov si unul de la prefectura Capitalei, care emiteau bonuri diferite - doar cel de la Bucuresti emitea bonuri nominale, ceea ce permitea specula cu bonuri de ordine. Se va cumpara un aparat nou si la prefactura Ilfov, a spus Dragos Tudorache.

"Este inacceptabil sa fim martorii unor astfel de cozi si sa nu facem nimic", a declarat ministrul. El le-a cerut insa si cetatenilor sa nu mai vina, de saptamana viitoare, din timpul noptii.

Dragos Tudorache a mai promis si masuri pentru reducerea timpului de asteptare pentru proba practica a examenului de permis. Din martie 2017, programarea se va putea face de pe calculatorul de pe care se da proba teoretica.  

Si la pasapoarte va aparea o schimbare - acestea nu se vor mai elibera in Pipera de la 1 ianuarie, ci intr-un spatiu dintr-un mall, dupa modelul din Cluj si Timisoara, pentru ca in Pipera sa poata fi create inca 12 ghisee suplimentare pentru permise auto. In plus, va creste si numarul de examinatori auto, astfel incat proba practica sa poata fi data mai rapid.

La centrul din Pipera se vor instala si camere care sa urmareasca situatia. 

Reactia autoritatilor dupa cozile de la Inmatriculari. Prefectura nu poate calcula corect procentul angajatilor in concediu
Reactia autoritatilor dupa cozile de la Inmatriculari. Prefectura nu poate calcula corect procentul angajatilor in concediu
VIDEO PROTVPLUS.RO
certej
Proiectul de exploatare auriferă cu cianuri de la Certej, amânat. Ce spun autoritățile
O fabrică de mobilă a fost mistuită de flăcări uriaşe
Inspectorul Antidrog din Constanța, care a sărit pe geam în timp ce era audiat, a fost prins
Bucureștiul, piața de desfacere pentru canabis a unor traficanți de droguri
Bărbat din Dâmbovița, plângere la Poliție. Ce i-au făcut în dormitor fosta iubită și prietena ei
Ponta: ”Ordonanța privind Fondul Suveran de Investiţii este neconstituţională”
elicoptere
Misiune aeriană de salvare în condiţii meteorologice extreme simulată de piloți români
Șoferul care a ucis-o pe Irina, jandarmerița din Suceava, arestat preventiv. Ultim omagiu adus de colegi
Impact violent într-o intersecție din Timișoara: ”A venit cu 120 km la oră”
Zone întinse din SUA, acoperite de un strat gros de zăpadă
Un șofer oprit de o patrulă de poliție deschide focul asupra ofițerilor. Momentul a fost filmat
Oamenii din Târgoviște atenționați prin RO-ALERT în timpul incendiului de joi. ”Murim cu toţii aici!”