Militarul care a mers sa protesteze in Piata Universitatii a fost EXCLUS din Armata Romana

Ultima actualizare: 26-10-2012 06:50

Decizia vine la doar cateva zile dupa ce consiliul de judecata al ofiterilor din Flotila 71 Aeriana din Campia Turzii a constatat ca ofiterul care a protestat in Piata Universitatii este vinovat. El a facut o cerere de apel, care nu a avut succes.

Astfel, conform rezultatelor Consiliului de judecata, locotenentul a incalcat prevederile Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare si a altor prevederi ale regulamentelor militare.

Consiliul a propus trecerea in rezerva a acestuia.

Ce risca militarul care a mers sa protesteze in Piata Universitatii, in uniforma

Faptele pentru care locotenentul Gheorghe Alexandru a fost gasit vinovat de catre Consiliul de judecata al ofiterilor din Flotila 71 Aeriana sunt urmatoarele:

- participarea in data de 23.01.2012 la mitingul din Piata Universitatii-Municipiul Bucuresti, fapta interzisa 

- purtarea uniformei militare pe timpul participarii la miting 

- neinstiintarea comandantului despre deplasarea si in alte localitati pe timpul parasirii garnizoanei

La sedinta Consiliului de la inceputul lunii februarie au fost prezenti locotenentul Alexandru si aparatorul ales de acesta.

Pronuntarea hotararii s-a facut in prezenta ofiterului judecat, acesta refuzand sa ia la cunostinta, prin semnatura, de continutul hotararii, fapt care a fost consemnat intr-un proces-verbal.

Potrivit prevederilor art. 23 din R.G.-8, ofiterul judecat poate formula o cerere de apel impotriva hotararii adoptate de Consiliul de judecata, in termen de doua zile lucratoare de la data luarii la cunostinta de continutul acesteia.

Redam mai jos integral comunicatul de presa al Flotilei 71 Aeriana, cu precizarea ca trecerea in rezerva a locotententului Gheorghe Alexandru va intra in vigoare dupa ce comandantul sau va semna o decizie in acest sens.

 

COMUNICAT DE PRESA AL FLOTILEI 71 AERIANA

 

Consiliul de judecata al apelului din Flotila 71 Aeriana din Campia Turzii, intrunit in sedinta miercuri, 15 februarie, pentru solutionarea cererii de apel formulata de locotenentul Gheorghe Alexandru, impotriva Hotararii Consiliului de judecata al ofiterilor, pronuntata la data de 6 februarie, a decis mentinerea hotararii initiale – vinovat, cu propunerea de trecere in rezerva.
Potrivit prevederilor legale, Consiliul a fost format din trei ofiteri, dintre care doi colegi de unitate ai locotenentului Gheorghe Alexandru si unul de la Statul Major al Fortelor Aeriene. Decizia a fost luata in unanimitate, iar la sedinta si la pronuntare a fost prezent ofiterul care a formulat cererea de apel.

Flotila 71 Aeriana

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO