Mii de credincioși au stat ore întregi la o coadă de un kilometru, pentru a se închina la moaștele Sf. Andrei

Ultima actualizare: 30-11-2021 13:29

E sărbătoare mare la Catedrala Arhiepiscopală din Galați, care poartă hramul Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul orașului și al întregii țări.

Mii de credincioși din toată țara au venit de dimineață să se închine la moaștele expuse într-un baldachin decorat cu flori. Unii dintre cei bolnavi, în baston sau chiar în cârje, au stat ore întregi la coadă, la doar 2-3 grade Celsius, ca să se poată ruga pentru sănătate.

Pelerinii veniți din toată țara au fost nevoiți de dimineață să îndure o ploaie măruntă și rece, dar și temperatura destul de scăzută. Unii dintre ei au ajuns sleiți de puteri în fața meselor pe care sunt așezate raclele cu rămășițele sfinților tămăduitori.

O femeie s-a ambiționat să stea la o coadă lungă de aproape un kilometru, chiar dacă abia se poate sprijini în două cârje. Spune că a parcurs un drum care a ajutat-o să își purifice sufletul și s-a rugat pentru toți cei apropiați.

Enoriașă: "Pentru mântuirea sufletului facem orice. Pentru iertare de păcate, pentru tot."

Enoriașă"Pentru sănătatea la familia întreagă și a mea vreau. Să fie sănătate și pace în România. Atât vreau!"

Enoriaș: ”Nu am înghețat, că nu ne lasă Domnul să înghețăm."

IPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos: "La mulți ani celor ce la botez au primit numele Sfântului Apostol Andrei. Românii urcă încet spre un milion, purtând numele ocrotitorilor spirituali, mai ales Sfântul Andrei. Sănătate! Sănătate! Sănătate!"

Moaștele vor rămâne expuse până la sfârșitul zilei și preoții spun că vor aștepta până când și ultimul pelerin sosit la Galați va reuși să se închine la racle.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO