Migranții, prinși cu zecile la frontierele românești. Au devastat o casă din Timișoara

21-01-2021 07:45


Aproape orice ar transporta către vestul Europei, unii şoferi de autocamioane îşi pot face loc şi pentru fugarii care încearcă să treacă ilegal graniţele.

Asta s-a întâmplat şi la Vama Borş, unde, după un control de rutină, poliţiştii de frontieră au găsit şase transfugi afgani, ascunşi printre cele 15 tone de seminţe de floarea-soarelui.

La doar o zi distanţă, au fost găsiţi alţi opt fugari, ascunşi într-un TIR care transporta înălbitori, iar autorităţile din Arad au găsit 3 persoane între rolele metalice şi alte 4 care încercau să treacă graniţa pe jos.

Probleme sunt şi în Timişoara, unde localnicii se plâng de mizeria lăsată în urmă de zeci de migranţi, toţi cu azil în România.

Aceştia au pus pe foc parchetul locuinţei în care se adăposteau şi riscau să surpe clădirea.

Autorităţile locale au încercat să găsească o soluţie pentru cele 53 de persoane, dar într-un final au decis să îi trimită cu trenul în judeţele în care erau cazaţi.

Migranți ridicați pe stradă în Arad și Nădlac

Aproximativ 30 de migranţi, majoritatea veniţi ilegal din Serbia, au fost prinşi pe străzi din municipiul Arad şi din oraşul Nădlac, joi. Polițiștii au constatat că toţi sunt de origine afgană.

Unul din grupuri, format din opt afgani, a fost depistat lângă Stadionul UTA din municipiu.

Afganii au trecut fraudulos frontiera României dinspre Serbia, străinii fiind predaţi responsabililor din Punctul de Trecere a Frontierei Turnu, relatează polițiștii, potrivit Agerpres.

În oraşul Nădlac, poliţiştii au observat, într-o parcare de camioane, şapte străini, stabilindu-se că şi aceştia sunt din Afganistan. Ei aveau asupra lor documente de identitate eliberate de autorităţile române, dar expirate din luna decembrie 2020.


VIDEO PROTVPLUS.RO