Felix Stroe promite metrou până în Otopeni în 2020. Asociație: ”O declarație iresponsabilă”

20-12-2017 14:58


Magistrala 6 de metrou, care va ajunge la Aeroportul Otopeni, va fi construită în timp record: doi ani şi jumătate.

Deşi pentru bucureştenii, care încă aşteaptă metroul din Drumul Taberei, totul pare un banc prost, asta i-a promis, răspicat, ministrul Transporturilor şefului sau, Mihai Tudose. "Declaraţia este iresponsabilă", l-au taxat imediat asociaţiile neguvernamentale de profil.

La începutul şedinţei de Guvern, Ministrul Transporturilor a anunţat că a terminat aplicaţia de finanţare din fonduri europene a magistralei 6 de metrou 1 Mai - Aeroport Otopeni.

Felix Stroe, ministrul Transporturilor: "Pe data de 27 vom depune această aplicaţie în valoare de 1,327 miliarde de euro fără TVA şi, că avem tot aranjamentul financiar pentru magistrala M6, cred că este o veste bună."
Mihai Tudose, premier: ”Şi când se poate finaliza această magistrală?” 
Felix Stroe: ”Această magistrală, domnule prim-ministru... Această magistrală cu siguranţă va fi gata în 2020, până-n anul 2020.
Mihai Tudose: ”La început sau la ...?
Felix Stroe: ”Adică la timp. Va fi gata la timp pentru angajamentul pe care-l are România cu activităţile din anul 2020.
Mihai Tudose: ”Adică campionatul de fotbal, da?
Felix Stroe: ”Da!"

Ionuţ Ciurea, vicepreşedinte Asociaţia Pro Infrastructura: "Declaraţia este total iresponsabilă, ca să nu spun că e o minciună incredibilă. Este un termen fantezist, nu avem licitaţii lansate. Din momentul lansării până când avem contract semnat şi constructor în teren poate dura peste un an de zile."

Adică este posibil că abia în 2019 să înceapă lucrările efective. Putem să facem o comparaţie cu Magistrala 5 Drumul Taberei - Eroilor, mai scurtă decât Magistrala spre Otopeni.

Ionuţ Ciurea, vicepreşedinte Asociaţia Pro Infrastructura: "În Drumul Taberei au început din anul 2012 şi nici până la ora aceasta, după 5 ani de zile, nu sunt gata lucrările, de fapt nici anul viitor s-ar putea să nu fie gata lucrările."

Magistrala 6 va avea 14 kilometri şi 12 staţii.

VIDEO PROTVPLUS.RO