Un timișorean cere sancționarea lui Robu, după ce a depășit coloana de mașini la semafor


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Miercuri 20 Decembrie 2017 14:05
Categorie: Stiri actuale
Nicolae Robu

Un timișorean a depus, marți, o plângere la Inspectoratul Județean de Poliție Timiș, după ce mașina de serviciu a primarului Nicolae Robu a fost fotografiată pe linia de tramvai, în timp ce depășea o coloană care aștepta la semafor.

Astfel, bărbatul cere sancționarea edilului și să fie notificat cu privire la modul de soluționare și măsurile dispuse, scrie Timiș Online.

Și reprezentanții IPJ Timiș au confirmat că pe numele primarului din Timișoara a fost depusă o plâgere: „Conform articolului 100, aliniatul 3 litera a, din OUG 195/2002, depășirea coloanelor de vehicule oprite la coloana roșie a semaforului sau la trecere la nivel cu calea ferată se sancționează cu amendă de la 580 de lei până la 725 și suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 30 de zile. De asemenea vă informez că în conformitate cu articolul 109 din OUG 195/2002 constatare contravențiilor și aplicarea sancțiunilor se fac direct de către polițistul rutier sau cu ajutorul unor mijloace tehnice certificate, omologate și verificate metrologic”, a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Timi, Ionuț Sîrbu.

Nicolae Robu a fost fotografiat de un șofer, care a postat imaginea pe Facebook, însoțită de mesajul: Legile sunt pentru muritori, nu pentru primari.” În replică, edilul a afirmat că poate circula „în regim de urgență pe șantere”.

 

Sursa: tion.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO