Unul dintre bărbații care s-au aruncat în fața mașinii, în Năvodari, ca să ceară daune este în comă. Recomandarea Poliției
Poliția din Constanța le recomandă șoferilor să își monteze în mașini camere video, după ce în ultima perioadă mai mulți barbați s-ar fi aruncat intenționat în fața unor autoturisme, că să fie răniți, și să poată să ceara daune.
Am ales să nu prelucrăm imaginile cu accidentele, și să nu acoperim momentul impactului, pentru a le arăta șoferilor de ce ar trebui să se ferească. Atenție, urmează imagini și detalii care vă pot afecta emoțional.
Primul incident a avut loc acum două săptămâni, pe o stradă din Năvodari, în zona unei treceri de pietoni. Când se apropie de zebră, de pe trotuar tâșnește un bărbat care se aruncă pe capota autoturismului după care se rostogolește pe șosea.
A doua oară s-a întâmplat pe 21 octombrie, tot în Năvodari. Un bărbat așteaptă pe trotuar lângă stâlpul de la rețeaua electrică. Când vede că mașina de culoare deschisă se apropie de el, se aruncă în fața acesteia.
Bărbatul care s-a aruncat în fața mașinii are 37 de ani. A scăpat fără nicio fractură din întâmplare. Cel din a doua secvență are 51 de ani și este în comă.
Sfaturile polițiștilor pentru șoferi
Polițiștii constănțeni iau în calcul varianta unei grupări care actionează în acest mod pentru a obține despăgubiri materiale de la șoferi. Că să fie siguri că planul lor are succes aleg treceri de pietoni și se arunca în fața mașinilor în ultima clipă.
Ion Crișan, avocat specializat în infracțiuni rutiere: „A devenit deja o practică. Aceste manifestări încadrează elementele constitutive ale infracțiunii de înșelăciune și șantaj”.
În cele două cazuri, doar bărbatul de 37 de ani a putut fi audiat. El ar fi recunoscut că s-a aruncat intenționat în fața mașinii.
Olimpia Ceară, purtătoare de cuvânt a IPJ Constanța: „Polițistii constănțeni doresc să atragă atenția șoferilor asupra unor astfel de situații, recomandându-le acestora să-și monteze, în autoturisme, camere video”.
Liviu Cristescu, avocat: „Imaginile capturate pot fi folosite că probe și sunt de alftel și cele mai bune probe. Este destul de greu să dovedim că pietonul a sărit în fața mașinii și nu mașina a dat peste pieton. Dacă nu regăsim niciun martor ocular e cuvântul șoferului împotriva cuvântului victimei”.
Cercetările în cazul celor două accidente vizează, în cazul bărbaților care s-au aruncat în fața mașinilor, și infracțiunea de inducere în eroare a autorităților.