Lupta soferilor cu radarele politiei s-a mutat pe Facebook. 21.000 de oameni au inlocuit flash-urile cu internetul

Ultima actualizare: 12-06-2015 07:17

Soferii se dovedesc tot mai uniti in fata amenzilor. Daca pana acum, cu un flash ii avertizau pe colegii din trafic ca urmeaza un radar, mai nou, au creat pe Facebook multe comunitati care sa-i puna in garda si sa-i scape de sanctiuni.

Eficiente raman si statiile prin care soferii comunica intre ei, dar si aplicatiile de pe telefon.

Soferii care au plecat marti la drum din Timisoara pana la Arad si sunt membri ai comunitatii de pe Facebook "Radare Timisoara" au aflat ca pe o distanta de 60 de kilometri ii pandesc "3 ceasuri rele".

Monica Iovan, corespondent PRO TV: "Ultima postare a unui membru al grupului este de acum 25 de minute. 3 masini de politie, pe Calea Aradului, langa banca."

21.000 de soferi, membri ai comunitatii virtuale, se informeaza zilnic folosind grupul de pe Facebook. Caius este mereu activ. Asa au scapat zeci de soferi de amenzile mari pentru depasirea vitezei.

Reporter: De cate ori pe zi ii avertizati pe alti soferi?
Sofer: “Cam de doua ori pe zi, de cate ori ii vad"

Cei care intalnesc in drumul lor un radar posteaza pe grup un mesaj sau o fotografie. Alti soferi care circula in aceeasi zona si vad din nou echipajul, posteaza o actualizare printr-un comentariu.

Reporter: “Dumneavoastra i-ati avertizat pe altii cand v-ati intalnit cu un radar?
Sofer: “-S-a intamplat, da. Cand am fost pe drumul spre Caransebes. Am fost avertizat si am facut si eu la randul meu"

8.000 de utilizatori s-au abonat si la informatiile unui grup de acelasi fel din Arad. Cei care nu au cont pe Facebook au ramas la vechile metode: detectorul de radar sau statiile prin care soferii se avertizeaza unii pe altii in timp real.

Sofer: "N-am cont de Facebook . Daca respecti legea, ar trebui sa fie bine"

Reporter: "Dvs ati picat in plasa radarului?
Sofer: “- De fiecare data. Cu toate ca am si detector.”
Reporter: ”- Viteze mari?
Sofer: “-Asa, nu exagerate, dar peste"

Desi aceste metode noi de avertizare intre soferi sunt legale, politistii le atrag atentia ca nu au voie sa foloseasca telefonul cand sunt la volan.

Mult mai practice sunt aplicatiile pentru telefoanele inteligente care ii permit pasagerului din dreapta sa semnaleze in timp real informatii utile soferilor. Conducatorii afla prin avertismente sonore daca pe traseu sunt accidente, drumuri blocate, radare sau gropi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO