Mesajul transmis de marocanul care i-ar fi ucis pe cei doi studenți din Iași, prin intermediul avocatei sale

Marocan

Ahmed Sami el Bourkadi, studentul marocan bănuit ca ar autorul dublei crime din Iași, susține că este nevinovat și că nu a fugit din țară. Era în Italia în vacanță, excursie programată în urmă o lună, spune acesta prin intermediul avocatei sale.

El Bourkadi și-a construit un alibi, cel mai probabil, citind detalii despre caz în presă, spun surse din jurul anchetei, citate de Ziarul de Iași.

„Se consideră nevinovat. Nu înțelege de ce s-au dat publicității atâtea aspecte negative cu privire la domnia sa, în condițiile în care nu are antecedente penale”, a declarat Raluca Andrei, avocatul suspectului.

Tânărul marocan admite că a fost în ziua crimei acasă la cele două victime, anterior omorului, însă doar ca să își recupereze un hanorac pe care îl uitase acolo.

„A spus că, într-adevăr, se văzuse cu victima în ziua respectivă, l-a contactat întrucat își uitase un hanorac la amicul său care a și fost găsit omorât. Îl cunoștea doar pe băiat, pe prietena acestuia doar tangențial. Nu se face vinovat de acest dublu asasinat, nu a avut vreo ceartă, vreo altercație”, a mai spus Raluca Andrei.

Citește și
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

Bourkadi a fost prins de poliția statală din Italia când coborâse din apartamentul în care se cazase în Roma, ca să își cumpere țigări. Din România a plecat, împreună cu iubita lui marocană, în ziua în care a fost descoperită dubla crimă. Biletele de avion le-ar fi avut cumpărate de cu o lună înainte.

Înainte să se urce în avion, Bourkadi ceruse ajutorul medicilor din Iași, ca să îi îngrijească rănile de la o mână.

“A făcut dovada că vacanţa aceasta, în Italia, era programată de mai bine de trei săptămâni, avea biletele de întoarcere pentru România achiziţionate. De la momentul la care a aflat că este căutat de autorităţile române, clientul meu a dorit să se întoarcă de bunăvoie acasă. Dânsul se consideră nevinovat, nu înţelege de ce s-au dat publicităţii atâtea aspecte negative cu privire la domnia sa, în condiţiile în care nu are antecedente penale, îl cunoştea doar pe baiat, pe victima de sex masculin, iar pe prietena acestuia doar tangenţial. Nu se face vinovat de acest dublu asasinat, care i se pune lui în sarcină. A solicitat sa fie trimis repede în ţară, petru a putea da declaraţii şi a putea colabora la aflarea adevărului, renunţând chiar să aştepte traducerea documentelor din România. Nu s-a sustras, ci s-a suprapus peste acest eveniment. Sperăm să facem lumină în acest caz cât mai repede. A mers cu taxiul, şi atunci s-a şi lovit, are şi fişa, care este în custodia autorităţilor române; într-adevăr, fişa a fost găsită la percheziţii, în apartamentul pe care îl folosea cu prietena lui, Iman. Dacă era ceva, nu s-ar fi dus în văzul autorităţilor la spital, nu ar fi păstrat anumite documente incrimnatoare în locuinţă; a suferit un accident ca urmare a unei curse efectuate cu taxiul. A căzut, s-a lovit, s-a dus la spital, nu a avut intenţie să se sustragă sau să se ascundă. Înfăţişarea cum şi-a schimbat-o? Purta ochelari, şi era fără barbă atunci când a fost găsit în Italia. Sunt o serie de chestiuni pe care nici eu nu le cunosc. De ce şi-a schimbat aspectul, nu ştiu nici eu. Cu siguranţă ne va lămuri şi cu porivire la aceste chestiuni”, a mai declarat avocatul, potrivit Ziarului de Iași.

El Bourkadi urmează să fie extrădat în România în mai puțin de o săptămână. Un judecător de la Roma i-a respins cererea de eliberare - deși, prin intermediul unui avocat, a susținut că nu e vinovat și că nu ar fi avut motive să îi ucidă pe cei doi.

Între timp, procurorii i-au percheziționat apartamentul în care locuia cu chirie. Din locuința situată lângă Universitatea de Medicină și Farmacie, unde este student în anul 2, oamenii legii au ridicat mai multe bunuri personale ale suspectului, care reprezintă probe în dosar.

Bourkadi, care după ce a plecat din România și-a schimbat înfățișarea, este bănuit de uciderea cu cruzime a unui coleg marocan din anul doi de la Facultatea de Medicină din Iași și a iubitei lui.

Youssef avea 25 de ani și o situație financiară bună și se mutase de o lună cu Vanesa intr-o vilă pentru care plătea lunar o mie de euro chirie.

Trupul studentului ucis a fost luat abia astazi de la serviciul de medicină din Iași de familia lui insoțită de reprezentanți ai Ambasadei Marocului.

Procurorii care anchetează dubla crimă nu i-au deslușit încă motivul. La mijloc pot fi mulți bani, relații complicate de iubire sau afaceri dubioase.

Clar, până acum, estă că suspectul s-ar fi întors în locuința victimelor la câteva ore după crimă. Ar fi încercat să își ascundă urmele și, posibil, să fi vrut să însceneze un jaf. Urme ale unui incendiu au fost descoperite, de asemenea, în locuință.

Iubita suspectului, alături de care a fost prins în Italia, nu are nicio calitate in dosar, în prezent.

 

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Un studiu al Parlamentului European arată că România este pe ultimul loc din UE în susţinerea sectorului privat prin PNRR
Un studiu al Parlamentului European arată că România este pe ultimul loc din UE în susţinerea sectorului privat prin PNRR

Parlamentul European a vrut transparență în ceea ce privește cheltuirea fondurilor europene și a făcut un studiu să vadă cine sunt primii 100 de mari beneficiari ai PNRR din țările membre.

ANIMAȚIE GRAFICĂ cu accidentul de pe A1, în care șoferul unui BMW a murit străpuns de glisiera parapetului
ANIMAȚIE GRAFICĂ cu accidentul de pe A1, în care șoferul unui BMW a murit străpuns de glisiera parapetului

Un accident înfiorător s-a petrecut pe autostrada A1, între București și Pitești! Un șofer care nu şi-a mai stăpânit maşina pe șoseaua umedă a intrat violent în separatorul de sensuri.

Poșta Română scoate la închiriere sute de spații poziționate în zone centrale. Numai în București sunt peste 25 de imobile
Poșta Română scoate la închiriere sute de spații poziționate în zone centrale. Numai în București sunt peste 25 de imobile

Peste tot în România, Poșta scoate la închiriere sute de spații poziționate în zone centrale. Responsabilii companiei au lansat și un site de specialitate cu întreaga ofertă unde o să găsiţi de la apartamente, la terenuri, și spații comerciale.

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.