Reacția Episcopiei Hușilor, după mesajul preotului care l-a susținut pe criminalul minorului din Vaslui

Ultima actualizare: 22-04-2020 13:33

Reacție controversată a preotului paroh din comuna din Vaslui în care un copil de 14 ani a fost ucis de un om de afaceri local.

Într-un comentariu pe Facebook, omul Bisericii a scris, printre altele, că „acest copil, dacă nu era situaţia aceasta, vă asigur că făcea lucruri în urmă cărora ar fi suferit mulţi oameni”.

Postarea a declanșat un val de revoltă în mediul virtual. Acum, preotul spune că regretă cele afirmate inițial.

Bărbatul suspectat că l-a ucis pe copilul de 14 ani, pe care-l bănuia că la sfârșitul anului trecut i-ar fi incendiat magazinul sătesc, a fost ieri arestat. După crimă, preotul a comentat situația pe Facebook.

„Nu justific în niciun fel fapta! Numai că toţi care comentaţi ştiţi povestea doar din prisma celor spuse din presă şi blestemaţi şi aruncaţi cu piatra! Acest copil, Dumnezeu să-l odihnească în pace, dacă nu era situaţia aceasta, vă asigur că făcea lucruri în urmă cărora ar fi suferit mulţi oameni (cum au suferit şi până acum). Acum 3 luni, le-a dat foc la magazin (care de fapt era o cameră a casei părinţilor lor)... şi mama era abia operată... nu se putea deplasa oricum. A furat, a fost trimis acasă din nu ştiu ce ţară că tot din-astea făcea. Eu am încercat cât am putut, împreună cu familia să liniştim apele. Însă în momentul în care organele competente nu i-au dat nicio speranţă că lucrurile se vor rezolva în vreun fel spunând că el, copilul, nu aparţine nimănui şi că nimeni nu răspunde pentru el, în acel context din păcate a cedat. Sunt multe de spus, acum toţi cei „din familia” copilului, care nu-l recunoşteau până acum, acum se dau la televizor plângând”.

Imediat, cuvintele preotului au fost dezaprobate.

„Vorbim de o crimă, părinte, de un copil ucis”, a scris cineva. „În timp ce va manifestați public susținerea pentru familia criminalului, aruncați în familia victimei, gratuit, cu cuvinte cu subînțeles. Este atît de cinic ca om de rînd să faci asta, darămite atunci cînd ești cleric”.

Iar comentariile dezaprobatoare au continuat. Și superiorii parohului au fost suprinși de comentariul respectiv.

Cosmin Gubernat, purtător de cuvânt al Episcopiei Huși: „Dezavuăm o astfel de atitudine. Considerăm că este o exprimare total nefericită a preotului respectiv, care nu reflectă în niciun caz atitudinea Bisericii. Ne exprimăm compasiunea față de toți cei care suferă în urmă incidentului la care s-a făcut referire”.

Preotul a șters ulterior comentariul. Și, abordat la telefon, și-a schimbat opinia.

Iulian Ștefan, preot paroh: „Nu am spus mai mult decât ceea ce a fost, îmi pare rău că poate s-a înțeles greșit, fiecare a înțeles lucrurile din exterior. În primul rând, îmi arăt regretele pentru faptul că băiatul nu mai este. Dacă s-a înțeles altfel, mie îmi pare rău, nu am spus lucuri care nu sunt adevărate. Îmi cer scuze față de cei pe care poate i-am jignit prin afirmațiile mele”.

Copilul de 14 ani era lăsat în grijă bunicilor, din 2016. Mama sa divorțase pe când el avea doi ani, apoi femeia a plecat la muncă în străinătate. Procurorii spun că, după ce a fost ucis în bătaie, a fost aruncat într-o râpă de la marginea localității.

Mătușa victimei: „Un copil bun, cât a fost. Când a crescut a mai făcut prostii, ca toți copiii, dar nu era un copil să plătească cu viața pentru o prostie făcută”.

Suspectul riscă pentru această crimă închisoarea pe viață.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO