Drama băiatului din Vaslui, ucis și aruncat în râpă. Suspectul a povestit în detaliu crima

Dată publicare: 03-03-2020 07:39
Dată actualizare: 03-03-2020 19:29


O crimă cumplită, care ascunde povestea tristă a unui adolescent, s-a petrecut într-o localitate din Vaslui. Băiatul de 14 ani a fost ucis în bătaie, apoi ascuns într-o râpă.

Suspect de omor este un bărbat de 39 de ani, care s-ar fi răzbunat pentru că victima ar fi furat din magazinul sau şi l-ar fi incendiat. Lăsat în grjia bunicilor de mama care a plecat în Spania, băiatul fugea deseori de acasă.

Reporter: Ce s-a întâmplat în seara aia, ce ați avut cu băiatul?
Suspect: Mi-a dat foc.
Reporter: Așa trebuia să vă răzbunați? Nu aveți copii?
Suspect: Ei nu au copii? De ce nu i-a căutat până acum să îl întrebe „de ce ai dat foc lu' ăsta”?

Anchetatorii spun că astfel, individul recunoaşte, fără urmă de regret, că a ucis un copil din răzbunare. Anul trecut, Sebastian i-ar fi spart şi incendiat magazinul suspectului, ajutat de câţiva prieteni.

Pe 23 februarie, acesta l-a găsit pe copil într-un parc şi i-a cerut să îi arate cum a procedat şi unde ar fi ascuns marfa furată.

Fără să bănuiască ce i se va întâmpla, Sebastian l-a dus într-o pădure. Acolo, bărbatul l-a bătut crunt, spun anchetatorii.

Alice Ruja, procuror criminalist: „L-a lăsat în pădure, căzut şi a plecat acasă. Asta s-a întâmplat în jurul prânzului. Seara s-a întors să vadă dacă mai trăieşte. A constatat că era decedat şi a decis să îl ascundă.”

Uciderea lui Sebastian atrage din nou atenţia asupra dramei copiilor abandonaţi de părinţii care muncesc în străinătate. Mama l-a lăsat pe Sebastian în grija bunicilor şi a plecat în Spania. Nesupravegheat, copilul nu a mai mers la şcoală, spun localnicii, şi muncea pe la stane.

Deşi iniţial nu a recunoscut nimic, proprietarul magazinului a picat testul poligraf. Apoi a povestit în detaliu crima şi i-a condus pe poliţişti în locul unde a ascuns trupul băiatului, într-o râpă.

Traian Telegan, bunicul copilului: L-a bătut de i-a rupt mâinile şi picioarele.
Reporter: Ce avea cu el?
Traian Telegan, bunicul copilului: Nu ştiu. A avut un bar, a spart cu 3 băietani, apoi a vorbit cu el să îi arate cum a făcut-o şi înapoi nu a mai venit. Nu m-am gândit să îl omoare în halul ăsta, ca pe un câine."

Asistenţii sociali din comună spun că nu l-au putut ajuta pe băiatul ucis. Suspectul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Tags: crimă, vaslui, copil,


VIDEO PROTVPLUS.RO