Mesajul lui Klaus Iohannis pentru românii din Italia. Oamenii l-au aplaudat și i-au scandat numele


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 15 Octombrie 2018 07:50
Categorie: Stiri actuale
iohannis columna - 5

Columna lui Traian a fost iluminată în culorile drapelului României, cu ocazia primei vizite oficiale de stat a unui preşedinte român în ultimii 45 de ani.

Preşedintele Klaus Iohannis a participat, duminică seara, la iluminarea Columnei lui Traian în culorile drapelului României, el fiind întâmpinat cu aplauze de sute de români stabiliţi în Italia. Printre ei au fost mulţi copii îmbrăcaţi în port popular, care aveau steagul României în mâini. În momentul iluminării oamenii au început să cânte imnul României.

Câţiva dintre românii prezenţi au scandat lozinca ”uniţi salvăm toată România!” și au cerut lămuriri cu privire la violențele de la protestul din 10 august.  "Pacea socială în România cred că se reclădeşte. Şi avem nevoie de astfel de simboluri pentru a reclădi pacea socială şi în România şi o vom face", le-a transmis Iohannis românilor din Italia, potrivit Agerpres.

”Sunt realmente emoţionat... e senzaţional, Columna lui Traian iluminată în tricolor, cred că un simbol mai profund şi mai frumos pentru legătura între popoarele noastre nu există, şi cum Columna este considerată certificatul de naştere al poporului nostru, cred că iluminarea tricolor se potriveşte excepţional de bine. Este emoţionant că au venit atâţia oameni, foarte, foarte mulţi români, lumea a cântat imnul, am avut tulnicăresele, care au acompaniat, am avut un foarte frumos spectacol organizat de municipalitate, un lucru extraordinar", a declarat Klaus Iohannis, potrivit news.ro.

Şeful statului şi soţia sa i-au salutat pe românii care i-au aşteptat şi s-au fotografiat cu unii dintre cei prezenți. Totodată, preşedintele şi soţia lui au discutat cu copiii, s-au fotografiat cu aceştia şi le-au mulţumit celor prezenţi la eveniment. Cuplul prezidenţial a participat şi la un spectacol organizat în cadrul evenimentului.

La plecare, Iohannis şi soţia lui au continuat să discute cu oamenii şi să se fotografieze cu ei. Mai mulţi oameni au continuat să-i strige numele lui Iohannis, să aplaude şi să scandeze "Trăiască România mare!", "Trăiască Sibiul!", "Uniţi, salvăm toată România!", "România, trezeşte-te?", "PSD, ciuma roşie" şi "Vrem acasă, hoţii nu ne lasă!".

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres/ StirileProTV

VIDEO PROTVPLUS.RO