Mesajul lui Hans Klemm: "SUA raman aliat si prieten in aceasta perioada de tranzitie prin care trece Romania"

Ultima actualizare: 14-11-2015 00:30
Ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti, Hans G. Klemm

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm, a declarat, miercuri, la Alba Iulia, ca SUA raman, si in aceasta perioada de tranzitie, un prieten si aliat al Romaniei.

"Romania trece printr-o perioada de tranzitie. Am sperante pentru oamenii din Romania si institutiile lor democratice. Statele Unite ale Americii, in timpul acestei perioade de tranzitie, raman un partener foarte puternic, prieten si aliat al Romaniei", a afirmat diplomatul american, conform Agerpres.

Hans Klemm a facut miercuri o vizita de informare la Alba Iulia, oficialul american avand, la sediul Primariei, o intalnire cu edilul orasului, Mircea Hava. Alaturi de sotia sa, ambasadorul SUA a asistat la ceremonialul de schimbare a Garzii Cetatii Alba Carolina, care i-a dat onorul si a tras trei salve de tun. Timp de peste o ora, diplomatul american a vizitat apoi principalele obiective din Alba Iulia - Sala Unirii, Catedrala Romano-Catolica 'Sfantul Mihail', Catedrala Reintregirii, Muzeul Principia.

"Vreau sa va multumesc, domnule primar, pentru timpul petrecut impreuna cu mine si sotia mea in aceasta zi, dar si pentru turul orasului si al cetatii. Am aflat o multime de lucruri despre frumosul dumneavoastra oras, Alba Iulia, despre istoria acestei parti a Transilvaniei, dar si despre promisiunea pe care orasul dumneavoastra o face pentru viitorul Romaniei. Sper ca aceasta locatie sa se dovedeasca atractiva atat pentru investitorii americani, cat si pentru cetatenii americani care ar putea sa vina in vizita si sa descopere si sa se bucure atat de orasul dumneavoastra, cat si de Transilvania", a afirmat Hans Klemm.

Ambasadorul a mentionat ca a fost incantat de localizarea orasului Alba Iulia, dar si de cat de curat este peste tot. Hans Klemm a opinat ca renovarea cetatii a transformat orasul intr-o destinatie atractiva nu doar pentru romani, dar si pentru locuitori ai Statelor Unite.

Diplomatul a mai spus ca trebuie sa invete cat poate de multe despre Romania, iar dupa ce marti a fost la Deveselu, a ajuns si la Alba Iulia pentru a vedea "unul din cele mai frumoase orase din Romania, dar si unul dintre cele mai de succes". "Asadar, am venit sa vad un oras care functioneaza, de ce merge asa bine si, poate, modelul Alba Iuliei poate fi preluat si in alte orase si localitati din tara care, de asemenea, sa atraga investitii americane", a conchis ambasadorul SUA.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO