Gabriel Cotabita are anumite reflexe si NU este in moarte cerebrala. Noi informatii despre starea cantaretului

×
Codul embed a fost copiat

Gabriel Cotabita are anumite reflexe si NU este in moarte cerebrala. Artistul tuseste, iar pupilele sale reactioneaza la lumina puternica.

In ciuda gravitatii situatiei, cei care l-au cunoscut incearca sa ramana pozitivi. Stiau ca are planuri mari pentru aceasta vara si spera sa le duca la indeplinire. Gabriel Cotabita urma sa lanseze o piesa noua alaturi de Mateo si sa plece intr-un turneu prin tara.

Cu o zi inainte de tragicul accident Gabriel Cotabita a discutat la telefon cu Matteo. Potrivit acestuia se simtea bine si era nerabdator.

Matteo: "Joi seara am vorbit de ale noastre, despre piesa pe care o avem impreuna. Cu o seara inainte era perfect, plin de viata si a doua zi de dimineata a facut boacana. Am lucrat serios si temeinic la o piesa pe care el a ajuns sa o iubeasca. Planificam concerte. Nu imi permit sa vorbesc despre ele pentru ca il asteptam pe el. Nu credeam ca pot sa am chimie cu un artist atat de mare si vechi."

Vestea ca toata viata lui Cotabita s-a rasturnat in doar cateva secunde iar acum depinde de aparate a socat pe toata lumea.

Citește și
Gabriel Cotabita - stiri
Surse medicale: sanse minime de revenire a functiilor cerebrale pentru Gabriel Cotabita. Care este starea artistului
Hanul cu Tei se vinde cu 1,6 milioane€. Clădirea, cumpărată de Ilie Dumitrescu în 2004

Matteo: "Gabi e un om care are grija de el si a avut mereu grija in ceea ce priveste sportul se intretinea, dar fara exces. E un tata care isi iubeste fiicele enorm de mult si are grija de ele."

Mesajele de sustinere curg in fiecare zi.

"Unii chiar nu banuiesc ce putere are GANDUL BUN si RUGACIUNEA PROFUNDA!", a scris Adrian Daminescu.

Neurochirurgii sunt insa de parere ca si daca va da semne ca va putea sa respire singur, revenirea la o activitate cerebrala normala este aproape imposibila. Cu totii se tem ca ar putea sa ramana cu sechele.

Cantaretul - tinut in viata de aparate

Potrivit unor surse medicale, din momentul in care s-a prabusit la podea si pana in clipa in care a fost resuscitat ar fi trecut aproximativ 20 de minute. Acum, cantaretul este tinut in viata doar de aparate.

Gabriel Cotabita primeste medicamente care sa ii ajute inima si organele interne sa functioneze normal. Surse medicale spun ca probleme sunt la nivelul creierului, pentru ca sunt portiuni care au suferit din cauza lipsei de oxigen, dupa tulburarea de ritm cardiac. Neurologic, o evaluare clara si completa se va putea face dupa ce se va incerca detubarea lui. Adica abia in momentul in care pacientul va putea sa respire singur. Nimeni nu poate insa sa spuna cand se va intampla asta.

Cert este ca artistul are o inima bolnava, care mai trecuse printr-un infarct. Se pare ca efortul fizic depus in sala de sport i-a fortat cordul extrem. Si astfel s-a instalat cea mai grava tulburare de ritm cardiac. In acel moment camerele inimii au inceput sa tremure in loc sa pompeze sange.

De cativa ani, artistul avea grija si de silueta. Mergea de trei ori pe saptamana la antrenamente si facea eforturi sa nu isi arate varsta. Potrivit Cancan, din 2013, Gabriel Cotabita traieste o frumoasa poveste de dragoste cu o femeie mai tanara cu aproape 30 de ani. Iubita ii este alaturi in aceste momente dificile. La fel, si fiicele sale, Aela, Milena si Eliza.

La fel ca cei din familie, artistii se roaga neincetat pentru insanatosirea lui Gabriel Cotabita. Retelele de socializare sunt pline de mesaje de sustinere.

Corina Chiriac: "Sa ne concentram toate gandurile pozitive catre medicii, asistentii si asistentele care-l au in grija pe Gabi sa gaseasca cele mai potrivite tratamente, sa ne rugam sa functioneze aparatele care-l tin in viata pe Gabi."

Angela Similea: ''Traverseaza o mare cumpana. Are nevoie de sustinerea noastra, de rugaciunea noastra colectiva, oriunde ne-am afla! Dragi prieteni, va propun sa ne rugam pentru vindecarea lui Gabi, sa ii trimitem, fiecare in felul sau, energie pozitiva, tamaduitoare… Are atata nevoie. Gabi, LUPTa! INTOARCE-TE, E NEVOIE DE LUMINA TA AICI!"

Antonia: "Gabi, sanatate multa, stiu ca te vei face bine! Ma rog pentru tine si te iubesc!"

Mihai Bendeac: "Buna seara. Imi cer iertare ca, in toate aceste ultime zile, nu am raspuns niciunei solicitari din partea presei in legatura cu starea de sanatate a lui Gabi sau diferite alte detalii. A fost dorinta familiei sa se pastreze Discretia ce se cuvine unui om care exceleaza, printre altele, in demnitate.

Astazi, insa, observand cu amaraciune ca un numar impresionant de persoane mai mult sau mai putin publice au nesocotit, au ignorat aceasta dorinta a familiei si s-au erijat in purtatori de cuvant, specialiști in medicina sau apostoli in slujba Informarii opiniei publice, indraznesc sa sper, cunoscandu-le pe Eliza, Milena si Aela, ca nu se vor supara pentru aceasta initiativa a mea. Vazandu-le afectate, atat pe ele cat si pe doamna Cotabita (mama lui Gabi), in toate aceste zile, de zvonistica si dorinta exagerata a unora de a se exprima pe aceasta tema, am decis sa lamuresc cateva aspecte.

Inainte de orice, Gabi nu este in moarte cerebrala. Da, starea lui este grava. Suntem conștienti. Dar, momentan, este stabil, deși asistat. Se vorbește insistent despre o "minune". Pana una alta, e o minune ca niște medici absolut exceptionali profeseaza in Romania pe un salariu pe care nu as vrea sa-l cataloghez si, datorita efortului, talentului, pasiunii si empatiei lor, Gabi, ca de altfel toti ceilalti pacienti, pot spera la "minuni".

Rugamintea familiei se adreseaza celor care, efectiv, simt ca trebuie sa vorbeasca pe aceasta tema. Nimic nu e mai important decat tratarea pozitiva a acestei situatii. In goana pentru morbid, sa nu uitam ca suntem oameni. Fatalismul si boceala, in aceasta situatie, denota, din pacate, o lipsa de respect fata de cei apropiati, in primul rand referindu-ne la mama lui Gabi. Dansa e puternica. E optimista. Un optimism molipsitor. Crede, spera ca el va fi bine. Sa nu-i ingreunam situatia.

Va rog inca o data: optimism. Doar asa se poate produce o minune. Fiti oameni, nu hiene. Se poate! E VIU!!!! Abtineti-va. Veti fi anuntati daca si cand va fi nevoie de ciocli si bocitoare. inclin sa cred ca nu prea curand.

PS - Nu ma pot abtine: am o informatie pe surse. Adrian Enache e in moarte cerebrala. De cativa ani. Dar a ascuns. Faptul ca a spus asta, din senin, despre Gabi, tine de faptul ca incearca sa abata atentia...", a scris Mihai Bendeac pe Facebook.

Referirea actorului la Adrian Enache vine dupa ce acesta din urma ar fi declarat despre Cotabita ca ar fi in moarte cerebrala.

Din pacate, daca va supravietui, sunt sanse minime de revenire a functiilor cerebrale potrivit specialistilor in Neurochirurgie.

Articol recomandat de sport.ro
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Citește și...
Surse: Gabriel Cotabita are reflexe slabe.
Surse: Gabriel Cotabita are reflexe slabe. "Acest lucru confirma existenta impulsurilor electrice in creier"

Gabriel Cotabita se afla de 6 zile conectat la aparate, insa medicii au declarat ca lupta pentru viata lui nu este inca pierduta, deoarece artistul ar fi demonstrat ca are reflexe.

Surse medicale: sanse minime de revenire a functiilor cerebrale pentru Gabriel Cotabita. Care este starea artistului
Surse medicale: sanse minime de revenire a functiilor cerebrale pentru Gabriel Cotabita. Care este starea artistului

Drama lui Gabriel Cotabita se adanceste. Specialistii in neurochirurgie sustin ca si daca artistul va supravietui, sunt sanse minime ca functiile cerebrale sa ii revina.

Recomandări
Arma NATO care va tranzita România pentru a ajunge în Ucraina. MApN îi va asigura combustibilul
Arma NATO care va tranzita România pentru a ajunge în Ucraina. MApN îi va asigura combustibilul

Între timp, apărarea Ucrainei suferă din cauza stocurilor tot mai mici de muniție. Un ajutor substanțial este pe drum din Finlanda, stat care a aderat la NATO anul trecut.

PSD și PNL s-au înțeles: Cătălin Cîrstoiu va fi candidatul comun al Coaliției la Primăria Capitalei
PSD și PNL s-au înțeles: Cătălin Cîrstoiu va fi candidatul comun al Coaliției la Primăria Capitalei

După aproape aproape ore de discuții, coliția de Guvernare a decis luni seară că medicul Cătălin Cîrstoiu este candidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei.

Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri
Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri

Peste 1.900 de primării ar fi putut să ia bani europeni prin PNRR pentru înființarea așa-numitelor centre de colectare cu aport voluntar.