Chirurgul Gheorghe Burnei, banuit de coruptie si malpraxis, a fost retinut. A iesit incatusat din Spitalul "Marie Curie"
UPDATE Chirurgul Gheorghe Burnei, banuit de coruptie si malpraxis, a fost retinut pentru 24 de ore. El a iesit din Spitalul Marie Curie in catuse si a fost escortat in arest.
Nou scandal in medicina de elita din Capitala. Celebrul chirurg pediatru Gheorghe Burnei este in fata procurorilor si da explicatii in doua dosare penale deschise pentru luare de mita, dar si pentru tentativa de omor.
Mai multi parinti l-ar fi acuzat ca le-ar fi cerut bani, ca sa le opereze copiii, iar unii sustin ca le-ar fi mutilat pruncii. Daca acuzatiile sunt reale sau nu, vor decide procurorii care fac deocamdata investigatii in rem, adica cerceteaza fapta. Deocamdata, nicio persoana nu este invinuita.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Flancat de trupele directiei generale anticoruptie, chirurgul Gheorghe Burnei a ajuns la spitalul Marie Curie din Capitala, in jurul orei 16.00. Toata dimineata anchetatorii i-au perchezitionat casa. Si au inchis, totodata, si biroul de la spital al medicului ortoped. Mai bine de 10 ore au stat ofiterii DGA la spitalul Marie Curie. Imediat cum au ajuns au sigilat biroul profesorului Burnei, iar perchezitiile au avut loc spre seara. Au fost ridicate mai multe documente necesare in desfasurarea anchetei.
Marturii vor depune doua persoane din echipa medicala a chirurgului, audiate deja in dosar. In urma cu doua luni, sustin surse din cadrul anchetei, un parinte l-a denuntat pe profesorul Gheorghe Burnei, ca i-ar fi cerut bani ca sa-i opereze copilul.
Inceputa investigatia, procurorii ar fi numarat 17 fapte de coruptie. Surse din cadrul anchetei sustin ca e vorba despre sume cuprinse intre 1000 de lei si 1000 de euro. Totodata, a mai fost deschis un nou dosar penal in rem pentru tentativa de omor si omor - dupa ce alti parinti l-ar fi acuzat pe medicul ortoped ca le-ar fi nenorocit copiii sau chiar ca le-ar fi provocat moartea prin experimente neautorizate. La colegiul medicilor nu a ajuns insa nicio plangere pe numele doctorului Burnei, a precizat ministrul sanatatii Vlad Voiculescu.
O mama sustine ca in 2013 ani si-a pierdut fiica de doar 8 ani din vina medicului; profesorul i-a transmis atunci ca a facut tot ce i-a stat in putinta ca sa o salveze. “Andreea a murit in urma unei hemoragii, embolie pulmonara. Dansul a introdus un surub gresit, canal medular, grasimea a intrat in artere. Durerea pe care el mi-a pricinuit-o e imensa. Nu cred ca vreodata ceva ar putea sa completeze lipsa ei si durerea de zi cu zi. Nu-l pot considera medic. Un medic nu omoara, nu mutileaza si nu schingiuieste. Eu imi doresc sa nu mai profeseze.”
Impotriva medicului se indreapta si Emilia Iliescu. Femeia este convinsa ca o operatie facuta pe cand fata ei avea doar un an a condamnat-o pe copila la invaliditate. Iar operatiile care au urmat, tot la profesorul Burnei, sustine femeia i-ar fi facut mai mult rau decat bine. Pacienta ajunsa acum la 19 ani, este tintuita la pat si si-a petrecut, spune mama ei, ultimii 4 ani numai in casa.
Emilia Iliescu: “A facut niste experimente. Asta a facut. 8 medici mi-au spus dupa aia ca au macelarit-o, ca nu se poate asa ceva.”
Alti parinti, audiati astazi, ii iau apararea medicului. Toate aceste declaratii pro si contra sunt acum la dosarul procurorilor parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti. Politistii de la omoruri au perchezitionat si una dintre firmele cu care medicul colabora si unde, spun surse din cadrul anchetei, au fost gasite zeci de dispozitive medicale neautorizate.
Denuntul impotriva medicului Gheorghe Burnei a fost facut in septembrie. Cauza vizeaza 17 fapte de coruptie
Denuntul impotriva chirurgului Gheorghe Burnei a fost facut in septembrie, iar cauza vizeaza 17 fapte de coruptie comise in perioada octombrie-noiembrie, anunta Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti.
"In data de 10 decembrie 2016, procurori din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, impreuna cu ofiteri din cadrul Directiei Generale Anticoruptie si Serviciului Omoruri - DGPMB. efectueaza cinci perchezitii domiciliare, dintre care una la un spital din municipiul Bucuresti", transmit reprezentantii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti.
Ei mai arata ca dosarul medicului Gheorghe Burnei vizeaza comiterea a 17 fapte de coruptie.
"Cauza a fost constituita in data de 28 septembrie 2016, ca urmare a unui denunt, si vizeaza la momentul actual savarsirea a 17 fapte de coruptie, comise in perioada octombrie-noiembrie 2016", spun procurorii.
Chirurgul ortoped Gheorghe Burnei, suspectat de luare de mita si experimente neautorizate pe copii, ar fi cerut sume cuprinse intre 1.000 de lei si 1.000 de euro pentru o operatie, au declarat, sambata, surse judiciare, pentru News.ro.
Pe numele chirurgului Gheorghe Burnei au fost deschise doua dosare distincte, instrumentate insa de acelasi procuror. Sambata dimineata anchetatorii au sigilat cabinetul medicului de la Spitalul "Marie Curie".
Un numar de 15 plangeri vizand acuzatii de malpraxis si luare de mita au fost inregistrate la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti pe numele lui Gheorghe Burnei, au declarat, sambata, surse judiciare, pentru News.ro.
"In cursul diminetii, imediat dupa ora sase, la Spitalul 'Marie Curie' a avut loc o descindere a inspectorilor de la Directia Generala Anticoruptie. Ni s-a inmanat mandatul de perchezitie, aprobarea doamnei judecator, si s-a pus sechestru pe cabinetul domnului profesor Gheorghe Burnei", a declarat purtatorul de cuvant al Spitalului "Marie Curie", Denis Stanescu.
Ea a precizat ca descinderea a avut loc doar la etajul doi al spitalului, unde functioneaza clinica de ortopedie. Potrivit acesteia, descinderea nu a afectat activitatea spitalului. Intrebata daca in spital a fost inregistrata vreo reclamatie din partea pacientilor la adresa medicului Gheorghe Burnei, Denis Stanescu a raspuns ca nu.
Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, afirma ca nu ar fi existat nicio sesizare la Colegiul Medicilor din Romania impotriva chirurgului Gheorghe Burnei, iar in acest caz medicul fie are doar o problema de coruptie, fie exista o problema grava de sistem si de incredere in institutii-cheie.
Profesorul dr.Gheorghe Burnei a fost schimbat in vara de la conducerea comisiei de ortopedie pediatrica din Ministerul Sanatatii.
Unul dintre dosare a fost deschis in urma cu aproximativ doua luni, pentru luare de mita, dupa ce parintii unuia dintre copiii operati de medic au facut un denunt la Directia Generala Anticoruptie.
Anchetatorii l-au supravegheat pe medic si au constatat ca el cerea sume cuprinse intre 1.000 de lei si 1.000 de euro, pentru o o operatie, au mai aratat sursele.
Al doilea dosar al lui Gheorghe Burnei este instrumentat de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti si vizeaza acuzatii de vatamare corporala grava si tentativa de omor, potrivit surselor citate.
De asemenea, la DGA au fost depuse, in ultimele ore, mai multe denunturi despre fapte de natura penala ce ar fi fost savarsite de chirurgul Gheorghe Burnei.
Chirurgul ortoped Gheorghe Burnei a fost ridicat, sambata dimineata, de politisti si dus la Spitalul Marie Curie, pentru a asista la una dintre cele cinci perchezitii care au loc in acest caz.
O alta perchezitie a avut loc acasa la medic. In urma experimentelor facute de medic, mai multi copii ar fi avut de suferit, potrivit acelorasi surse.
Cu cateva zile in urma, in 6 decembrie, Casa Jurnalistului a prezentat cazul unei fete, care, in urma a 11 operatii efectuate de Gheorghe Burnei, de-abia se mai poate da jos din pat, dupa ce medicul i-ar fi implantat un dispozitiv ceramic neomologat.