Medicul Gheorghe Burnei, din nou în fața procurorilor. Profesorul este acuzat de ucidere din culpă

03-05-2018 13:31


Gheorghe Burnei

Medicul Gheorghe Burnei a fost citat joi de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti într-un nou dosar penal ce vizează acuzaţii de ucidere din culpă.

La intrare în sediul Pachetului, profesorul Gheorghe Burnei a delarat că a fost citat în calitate de suspect. Este vorba despre un dosar din 2013, mai exact o familie din Brașov care a ajuns cu fetița pe masa de operație a doctorului la spitalul Marie Curie. Era vorba de o operație de îndreptare a coloanei vertebrale, însă, din păcate, operația a eșuat, iar fetița a murit pe masa de operație.

Imediat procurorii s-au autosesizat în acest caz și au deschis un dosar pentru moarte suspectă, iar după ce a apărut raportul medicilor legiști, acolo au constatat că este vorba despre o eroare medicală. Mai exact, spunea mama fetiței după ce a lecturat cele scrise de medicii legiști, ar fi fost vorba despre un șurub care ar fi fost folosit la acea intervenție și care a ajuns cumva în măduva osoasă a coloanei vertebrale, iar de acolo s-au declanșat o serie de complicații care au dus la moartea fetiței.

Se pare că acea procedură ar fi fost una care făcea parte din cele neomologate. De altfel, asta este și treaba procurorilor, să urmărească dacă medicul a abordat corect cazul, dacă a folosit instrumente și tehnici aprobate de Ministerul Sănătății și dacă este vinovat în final pentru moartea fetiței.

Nu este singurul caz de acuzații de malpraxis la adresa profesorului Burnei, care, de altfel, s-a remarcat de-a lungul timpului prin intervenții complicate în ceea ce privește ortopedia pediatrică, însă, pe lângă acestea, sunt alți părinți care îl acuză că le-a schingiuit copiii, după ce le-ar fi aplicat niște proceduri care nu erau acreditate, niște teste pe care profesorul le-ar fi făcut pe copiii lor.

Totodată există 17 acuzații de corupție, după ce anchetatorii au descoperit la percheziții mai multe plicuri cu bani. Toate aceste dosare vor fi conexate de procurori și urmează să fie trimise în judecată. În unele cazuri au fost încheiate acele expertize medicale, în altele urmează să fie încheiate, de aceea durează atât de mult.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO