Mircea Lucescu a fost operat de o echipa de 11 medici. Acestia nu exclud aparitia unor complicatii

×
Codul embed a fost copiat

Operatia la care a fost supus Mircea Lucescu s-a incheiat cu succes, este in Terapie Intensiva, interventia pentru indepartarea din cavitatea toracica a lichidului acumulata sub dren durand doua ore, a anuntat managerul SUUB, Catalin Carstoiu.

"Antrenorul este in salon, este bine", a spus managerul Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB).

Medicul Catalin Carstoiu a precizat ca Mircea Lucescu a fost operat de o echipa de 11 medici, acestia fiind alaturi de el la conferinta de presa. El a adaugat ca din echipa au facut parte medicii Elena Copaciu, seful Departamentului de Terapie Intensiva, Florin Chirculescu, seful Departamentului de chirurgie toracica, Ioan Cordos, seful Clinicii de chirurgie toracica de la Spitalul "Marius Nasta" si Dragos Vinereanu, coordonatorul echipei medicale.

Carstoiu a explicat ca decizia de a-l opera pe Mircea Luecscu, desi initial nu era luata in calcul, a aparut ca necesara dupa ultimul examen computer tomograf. "Asa se intampla in medicina", a adaugat Carstoiu.

Medicii au spus ca interventia chirurgicala la care a fost supus Mircea Lucescu a decurs bine, hematomul fiind cauzat de fracturile costale.

Citește și
Accidentul lui Mircea Lucescu - FOTOGRAFII EXCLUSIVE STIRILE PROTV - 4
Imagini de la accidentul lui Mircea Lucescu si declaratiile femeii acrosate de masina lui. VIDEO
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

"Speram sa evolueze bine, este un tip robust, coastele au fost fixate, durerea postoperatorie va fi astfel mai mica", au precizat medicii.

Acestia nu exclud insa aparitia unor complicatii, precizand ca orice interventie chirurgicala poate fi urmata de complicatii nedorite.

"Tragem nadejde ca am facut tot ce trebuie ca sa le evitam", au mai spus medicii.

Spitalul va transmite zilnic, la ora 12.00, un buletin de presa cu informatii despre starea de sanatate a lui Mircea Lucescu.

Mircea Lucescu a trecut duminica prin operatia pe care medicii de la Spitalul Universitar din Capitala sperau ca nu va fi nevoie sa o faca. Au decis totusi sa-i scoate lichidul acumulat in cavitatea toracica, pentru ca altfel risca sa faca o infectie si sa se sufoce.

Inainte sa ajunga pe masa de operatie, Lucescu a fost vizitat de patronul echipei pe care o antreneaza magnatul ucrainean Rinat Ahmetov. Cu o avere impresionanta de peste 16 miliarde de dolari, Ahmetov este cel mai bogat om din Ucraina si, in acelasi timp, cel mai instarit patron de fotbal din lume, detronandu-l chiar si pe seful de la Chelsea, Roman Abramovici.

Aeronava privata care l-a adus la Bucuresti pe patronul echipei antrenate de Mircea Lucescu a aterizat, aprope de ora 14.00, pe aeroportul Baneasa.

Miliardarul Rinat Ahmetov a venit in Romania pentru a se asigura ca antrenorul care i-a adus cele mai importante victorii cu echipa este bine si va reveni curand printre jucatori. Cel mai bogat patron din fotbalul mondial a tinut sa fie personal langa Lucescu pe care il considera cel mai important om al echipei sale.

Translator de ocazie a fost Razvan Rat, fotbalistul roman care evolueaza la echipa finantata de magnatul ucrainean.

Miliardarul spune ca in astfel de momente, profesionalismul medicilor este mai presus de toti banii din lume.

"Am venit doar sa-l vizitez pe Mircea Lucescu, in niciun caz sa-l luam de aici si sa il transportam la un alt spital din strainatate. Ii putem aduce aici pe cei mai buni medici din lume, ca sa il ingrijeasca. Dar Mircea Lucescu este roman si are incredere in medicina romana, asa ca si eu am incredere in ea", a spus Ahmetov.
 

Dupa mai bine de o ora petrecuta alaturi de Lucescu in spital, Ahmetov a iesit mult mai zambitor, semn ca antrenorul roman se simte mai bine.

Inainte de operatie Mircea Lucescu, a fost incurajat si de fiul sau, Razvan.

Dupa cele doua vizite, Lucescu a fost dus in sala de operatie. Medicii au observat ca ii crescuse cantitatea de lichid pleural, ceea ce impunea o interventie chirurgicala.

Lucescu a primit, inca de ieri, diagnosticul hemotorax. Asta inseamna acumularea unei cantitati excesive de sange in spatiul dintre plamani si peretele toracic. Initial, medicii au incercat sa rezolve problema prin montarea unui dren, care sa elimine sangele din organism. Se pare insa ca ultimele 24 de ore nu au adus, asa cum sperau ei aseara, reducerea hemoragiei. Asa s-a ajuns la varianta chirurgicala: deschiderea toracelui si reinstalarea unui tub de aspiratie, fixat mai bine pe sursa sangerarii, in spatiul superior dintre coaste.

Interventia chirurgicala a fost, in ciuda calmului afisat de medici, o decizie luata in conditii de urgenta. De dimineata, pacientul se putea ridica singur la marginea patului, desi avea montat deja de 24 de ore, intre coaste, un tub care evacua lichidul, iar medicii spuneau ca sangerarea este sub control. Abia examinarea tomografica a aratat ca drenul nu facea fata hemoragiei.

In mai putin de o ora au fost chemati profesori universitari de chirurgie toracica, iar operatia in sine a fost condusa de unul dintre cei mai titrati specialisti ai Spitalului de Pneumologie din Bucuresti.

Deocamdata nu se pune probelema de externare sau transfer. Starea psihica ramane un factor important in vindecare, iar asta s-a vazut si inainte ca Lucrescu sa intre in sala. Cu vechiul sau prieten, Ahmetov a vorbit despre fotbal si nu despre accident. Iar acesta l-a asigurat, oricum, ca il va ajuta cu orice ii va fi necesar.

Mircea Lucescu a fost ranit, vineri, intr-un accident rutier care a avut loc pe Bulevardul Vasile Milea din Capitala. In urma accidentului, Lucescu a fost dus la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, fiind internat in Sectia de Terapie Intensiva dupa ce a fost supus unor investigatii medicale.

Managerul SUUB, Catalin Carstoiu, declara, vineri seara, ca Lucescu are multiple fracturi ale coastelor, hemotorax (sange in cavitatea pleurala, n.r.) si contuzie pulmonara la nivelul lobului inferior drept.

La randul sau, seful Unitatii de Primiri Urgente de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, medicul Andrei Georgescu, declara ca in urma unui traumatism toracic pot aparea complicatii si de aceea antrenorul este monitorizat permanent de o echipa multidisciplinara.

Sambata, reprezentantii Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti au anuntat ca lui Mircea Lucescu i-a fost facut un drenaj intrucat cantitatea de sange din cavitatea toracica a crescut, insa nu au aparut alte complicatii, iar la acel moment nu se punea problema unei interventii chirurgicale. Medicii au precizat insa ca recuperarea va fi una de lunga durata, pentru vindecarea fracturilor costale fiind necesare, in mod normal, 30-40 de zile.

Mircea Lucescu a fost vizitat, duminica, de presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu. Sambata a revenit in Romania pentru a fi alaturi de tatal sau si tehnicianul Razvan Lucescu, care se afla intr-un stagiu de pregatire la AS Roma. Au venit la Bucuresti pentru a fi alaturi de Lucescu si fundasul Razvan Rat si medicul echipei sahtior Donetk, Artur Gluscenko.

Mircea Lucescu a fost vizitat, sambata, la spital si de ambasadorul Turciei la Bucuresti, Omur Solendil.

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Medicii:
Medicii: "Viata lui Mircea Lucescu nu este in pericol, dar vor urma cel putin 2 luni de tratament"

Este anuntul medicilor care il ingrijesc pe antrenor, dupa accidentul de ieri. Reprezentantii Spitalului Municipal sustin ca pacientul comunica fara probleme si, pana acum, nu a solicitat transferul la o clinica de peste hotare.

Imagini de la accidentul lui Mircea Lucescu si declaratiile femeii acrosate de masina lui. VIDEO
Imagini de la accidentul lui Mircea Lucescu si declaratiile femeii acrosate de masina lui. VIDEO

Autoturismul in care se afla Mircea Lucescu a fost lovit de un tramvai, iar dupa impact, masina acestuia a acrosat un alt autoturism.

Mircea Lucescu este monitorizat permanent.
Mircea Lucescu este monitorizat permanent. "In urma unui traumatism toracic pot aparea complicatii"

Zi de vineri plina de ceasuri rele pentru Mircea Lucescu. Cel mai vestit dintre antrenorii romani a provocat un grav accident de circulatie. Potrivit martorilor, tehnicianul nu s-a asigurat cand a virat la stanga si i-a taiat calea unui tramvai.

Recomandări
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat vineri că Rusia îşi concentrează atacurile sale hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi, informează AFP.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.

Reacţii prudente ale oficialilor politici, după exploziile de la Isfahan în conflictul Israel-Iran
Reacţii prudente ale oficialilor politici, după exploziile de la Isfahan în conflictul Israel-Iran

Oficiali politici îndeamnă în primele reacţii - foarte pruente - după riposta Israelului în Iran, la ”evitarea unei escaladări”, relatează AFP.