Medic trimis in judecata dupa ce a operat un copil care a murit la 4 zile. Chirurgul inca profeseaza

Ultima actualizare: 07-05-2012 05:02
Spitalul Judetean Slatina

Chirurgul din Slatina care a operat un copil cu o fractura la brat si care a murit in urma complicatiilor, a fost trimis in fata instantei impreuna cu medicul de garda care a pus diagnosticul gresit.

In mai 2010, Paul Iancu, medicul de garda, si Mircea Tusciuc, chirurgul spitalul din Slatina au preluat un pacient in varsta de 9 ani care s-a prezentat la spital cu o fractura la antebratul stang. Cei doi medici au fost acuzati de ucidere din culpa, informeaza, miercuri, Ministerul Public, citat de Mediafax.

Totodata, chirurgul nu a acordat ingrijirile medicale necesare in cazul lui Cristian Marian Grigore si a decis, in mod inoportun, externarea pacientului la 26 mai 2010, dupa ce i s-a pus o atela gipsata. Pacientul a fost reinternat in aceeasi seara, urmand ca in dimineata urmatoare sa i se amputeze membrul superior.

Copilul a fost transferat la sectia de terapie intensiva si s-a chemat un elicopter SMURD pentru a-l duce la Bucuresti, insa a murit in timpul transportului, la 27 mai 2010. In urma acestui caz, ministrul Sanatatii de la acea vreme, Cseke Attila, i-a demis din functii pe managerul Spitalului Judetean de Urgenta Slatina, Ileana Roxana Dragomir si pe directorul medical Alina Chiriac.

Medicii care s-au ocupat de copil au fost destituiti de catre noua conducere a SJU Slatina, la sfarsitul lunii iulie 2010. Mircea Tusciuc a atacat in instanta decizia de concediere, magistratii Tribunalului Olt dandu-i castig de cauza insa magistratii Curtii de Apel Craiova au respins recursul conducerii SJU Slatina impotriva deciziei Tribunalului Olt, din 11 ianuarie 2011, prin care s-a decis reintegrarea sa in functie.

De altfel, medicul s-a reintors la SJU Slatina la cateva zile dupa ce magistratii Tribunalului Olt au decis desfiintarea deciziei de concediere. Mircea Tusciuc isi exercita si astazi meseria ca medic primar la sectia de chirurgie si ortopedie infantila.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO