Medic internist sibian, despre colegii din linia întâi: ”Puţini şi-ar dori să fie în pielea lor”

Dată publicare: 04-04-2020 16:21
Dată actualizare: 04-04-2020 16:26


dan orga-dumitru

Unul din medicii internişti ai Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, dr. Dan Orga-Dumitriu, a transmis un mesaj de susţinere şi încurajare pentru colegii lui din Secţia Clinică de Boli Infecţioase.

În spital sunt internaţi majoritatea pacienţilor confirmaţi pozitiv sau suspecţi să fie infectaţi de COVID-19.

"Dragi prieteni, aş vrea să ne îndreptăm cu toţii gândul către o parte din eroii noştri locali. Sunt cei care chiar acum înfruntă la modul direct maladia COVID-19 în Clinica de Boli Infecţioase din Sibiu. Sub conducerea unui profesionist excepţional - d-na conf. dr. Victoria Bîrluţiu, 15 colegi tineri şi personalul sanitar aferent îşi dedică zi de zi vocaţia profesională pentru a-i salva pe cei atinşi de SARS-COV-2. Sunt oameni cu trăiri, emoţii, anxietăţi, care au copii, părinţi şi bunici ca noi toţi, dar care sunt cu adevărat în linia întâi, iar asta îi deosebeşte de noi toţi!”, a scris dr. Dan Orga-Dumitriu pe pagina sa de Facebook.

Medicul a mai adăugat: ”Puţini ştiu ce este în sufletele lor! Şi mai puţini şi-ar dori să fie in pielea lor...O parte din ei s-au oferit însă din proprie iniţiativă să fie acolo! Zi de zi, ceas de ceas, adeseori mai mult de 12 ore, de multe ori până aproape de epuizare, îşi oferă cu generozitate cunoştinţele, sufletul şi spiritul umanitar celor aflaţi pe patul de suferinţă".

Doctorul internist îi îndeamnă pe sibieni să-i sprijine pe colegii lui infecţionişti, chiar şi cu un gând bun.

"Dacă lor le-a fost dat să lupte pentru noi, cu siguranţă putem lupta şi noi pentru ei! Dincolo de respectarea recomandărilor de prevenţie, am putea în fiecare seară să ne unim cu toţii gândurile noastre pline de recunoştinţă către ei. Şi, pentru că o să le vedeţi mai jos numele, veţi şti şi ce altceva să mai faceţi pentru ei...Va conta enorm! Victoria, Smaranda, Simona, Ionela, Alexandra, Diana, Cristina, Alin, Cosmina, Alina, Andreea, Alina, Andra, Victor, Camelia, Ramona. Alături de ei luptă Mariana, Cristea, Iuliana, Dorina, Ligia, Lavinia, Iuliana, Adriana, Alin. Dumnezeu să vă binecuvânteze!", a spus dr. Dan Orga-Dumitriu.

 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO