Bogdan Despescu: Amenzi de peste 170 milioane de lei aplicate de la începutul epidemiei

Ultima actualizare: 04-04-2020 16:21
bogdan despescu
Inquam Photos/ Octav Ganea

Aproape 15.000 de persoane au fost verificate în ultimele 24 de ore, iar de la începutul epidemiei de coronavirus şi până în prezent au fost applicate amenzi, în valoare totală de peste 170 milioane de lei, a anunţat sâmbătă chestorul Bogdan Despescu.

”În ultimele 24 de ore au fost verificate aproape 15.000 de persoane. De asemenea, s-a asigurat paza spitalelor acolo unde este cazul, precum şi a locaţiilor de carantină instituţionalizată. S-a acţionat pentru verificarea persoanelor care sunt autoizolate şi în carantină, vorbim aici de o medie de peste 90.000 de persoane verificate zilnic”, a anunțat Bogdan Despescu secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI). 

Despescu a mai precizat: ”De asemenea, verificarea respectării restricţiilor de circulaţie a reprezentat o activitate importantă pentru noi în această perioadă. De la începutul epidemiei au fost întocmite 400 de dosare penale, dintre care cele mai multe pentru zădărnicirea combaterii bolilor. De asemenea, au fost aplicate peste 130.00 de sancţiuni, în valoare totală de peste 170 de milioane de lei". 

El a mai anunţat că s-au stabilit culoare speciale de intrare şi ieşire din ţară pentru transportatori. "Sunt culoare separate de cele care reprezintă fluxul obişnuit de autoturisme. Concret, după ce domnul ministru Vela a avut o discuţie cu omologul său maghiar, prin punctul de trecere a frontierei Nădlac 2 intră şi ies TIR-uri şi camioane cu marfă. Punctul Nădlac 2 are operaţionalizate 14 benzi de lucru, venind astfel în sprijinul operatorilor economici", a evidenţiat oficialul MAI.

Peste 30.000 de angajaţi ai MAI acţionează zilnic în diferite misiuni, aceştia fiind sprijiniţi de peste 1.000 de militari, precum şi de peste 4.000 de poliţişti locali, a adăgat oficialul MAI.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO