Italianul cu opt clase care se dădea medic, adus la poliție în Capitală. Ce urmează în cazul său


Ultimul update: Miercuri 06 Februarie 2019 18:51
Data publicarii: Miercuri 06 Februarie 2019 17:24
Categorie: Stiri actuale

Italianul cu opt clase care se dădea drept medic și opera în mai multe clinici private din București a fost prins în miercuri dimineață, la Vama Curtici, înainte să fugă din țară.

Pe numele său există un mandat de aducere la Parchet și, în momentul în care trenul cu care călătorea a fost controlat la frontieră, Matteo Politi a fost identificat și reținut. Matteo Politi va ajunge, în jurul orei 18.00, la Secția 4 de poliție din Capitală

În timp ce bărbatul este adus la București pentru a fi audiat, apar acum informații despre intervenții chirurgicale în urma cărora pacientele lui au suferit mutilări.

Radu Ionescu:Vă prezint cazul unei paciente care a venit la mine în cabinet pentru a încerca să rezolve situaţia lăsată de acest impostor, în urma operaţiei de mastopexie. În urma actului chirurgical se întrerupe vascularizaţia zonei pigmentare a sânului, determinând o zonă cicatrizantă, extrem de greu de rezolvat într-un timp ulterior."

Chirurgul platician Radu Ionescu expune pe contul său de Instagram situaţia gravă a unei tinere, fosta pacientă a falsului medic Matteo Politi. Acum şapte luni, italianul i-a făcut acesteia o operaţie de mărire şi înălţare a bustului, la o clinică din Capitală, intervenţie care s-a finalizat dezastruos.

Despre nepriceperea italianul cu opt clase care se dădea chirurg plastician în România vorbeşte şi un alt medic.

Adina Alberts, chirurg estetician: În primul rând avea parafă, lucru care îţi taie orice suspiciune în cazul în care ai avea-o. El a făcut aici câteva intervenţii de mai mică anvergură şi a mai făcut într-o zi în care eu nu eram în ţară, ne-a anunţat că face o intervenţie la nivelul sânilor cu anestezie locală şi ne-am trezit că şi-a chemat o echipă destul de numeroasă, şi-a chemat o asistentă. În sfârşit, în contract asta era prevăzut, să îşi aducă personalul de ajutor. Şi a făcut o operaţia mai de anvergură şi să spunem că acesta a fost principalul motiv pentru care ne-am adresat Colegiului Medicilor şi poliţiei. ”

De atlfel, asistentele care l-au văzut pe italian efectuând aşa zisele operaţii, au reclamat ca Mateo Politi nu ştia nici măcar regulile de igienă înainte de a intra în sală.

În acelaşi timp, autorităţile din sănătate au început mai multe anchete pentru a afla cum a fost posibil ca acest individ, cu o condamnare de un an şi jumătate în Italia, tot pentru că pretindea că este medic a obținut cod de parafa de la Direcţia de Sănătate Publică.

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii:CM nu a eliberat avizul de liberă practică. MS nu a dat recunoaşterea oficială a diplomei, exista o parafă dată de DSP, întocmit de un funcţionar în baza unor documente ilegale sau în lipsa lor, dar care nu putea fi utilizată fără celelalte două. Trebuie să verificăm ce se întâmplă în toate instituţiile sanitare publice sau de stat.”
Reporter: „Se ştie câţi pacienţi au fost operaţi?”
Pintea: „Nu. Facem verificări pentru că există contracte din ianuarie, malpraxisul din februarie, codul de parafă singur din martie, refuzuri ale MS şi ale CM din iunie, dar mai este un aspect: există clinici care au fost contactate de acest domn, dar au refuzat să îl primească fără acte.”

Autorităţile au declarat că vor verifica toate dosarele medicilor străini veniţi să lucreze la noi.

Cătălin Radu Tănase, corespondent Știrile ProTv: „A încercat să fugă din România în Ungaria, însă a fost prins la frontieră, după care polițiștii de frontieră l-au predat în custodia ofițerilor din Poliția Română și așa se face că în jurul orei 18.00, Matteo Politi, italianul de 38 de ani, falsul medic care a practicat medicina în Italia, cât și luni bune în România, va ajunge la Secția 4 de poliție din Sectorul 1. Îl așteaptă ore lungi de audieri, pentru că pe numele lui sunt deschise deocamdată două dosare. Unul este instrumentat la Secția 4 sub coordonarea procurorilor de la Parchetul Sectorului 1 și reprezintă un caz de înșelăciune.

S-a întâmplat anul trecut, când Matteo Politi le-a cerut bani unor oameni ca să le închirieze spațiu într-o clinică pe care pretindea că o deține. Le-a luat banii oamenilor, după care s-a făcut nevăzut. Aceștia au depus plângere la poliție, pentru că au fost păgubiți cu mii bune de euro și așa s-a deschis primul dosar, pentru înșelăciune. Al doilea dosar a fost deschis in rem, adică privește fapta, dar se referă la practicarea medicinei în mod ilegal. Așa că, în primă instanță, va fi adus la Secția 4 pentru a fi audiat pentru înșelăciune, după care va fi audiat – ori în această noapte, ori mâine – în continuare la Parchet, și în cadrul celui de-al doilea dosar.

S-a descoperit că practica medicina în mod ilegal, că a obținut o parafă, tot în mod ilegal, și pe baza acesteia a fost angajat la mai multe clinici particulare și a făcut mai multe operații ilegale, despre care vorbesc și medici, dar și pacienți ai lui Matteo Politi – operații care le-au distrus viața, atâta vreme cât el nu respecta nici condițiile minime de igienă, dar nici procedurile, având în vedere că în România îți trebuie 6 ani de facultate de medicină, după care rezidențiat, specializare, primariat, până când un medic să ajungă la capacitatea sa maximă de a ajunge în sala de operații și de a face aceste acte medicale la standardele care sunt cerute peste tot în lume.

Dacă victimele vor depune plângere, s-ar putea să asistăm la un lung șir de infracțiuni care, dacă vor ajunge în instanță și judecătorii îl vor găsi vinovat, s-ar putea să asistăm la mai multe acuzații, la mai multe fapte penale: vătămare corporală din culpă, circumstanțe agravate. Și s-ar putea să asistăm și la o pedeapsă pe măsură. A fost condamnat și în Italia pentru același fapte, dar cu suspendare. Acesta a fost motivul pentru care a putut veni în România.

De vreo 5 ani, după ce a obținut o diplomă în Kosovo, a început să profeseze. Situația s-a încheiat la ora 06.11, când a fost prins de Poliția de Frontieră. Acesta n-a opus rezistență, a prezentat pașaportul. El era trecut în sistemul de avertizare, întrucât pe numele său era emis un mandat de aducere pentru acel prim dosar, urmând ca de aici toate cercetările să se extindă.”

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Cazul medicului fals. Ce scrie presa din Italia despre Matteo Politi
A apărut prima pacientă mutilată de chirurgul estetician fals. VIDEO
Medicul fals italian a fost reținut la ieșirea din România, la Punctul de Frontieră Curtici
VIDEO PROTVPLUS.RO