Masini Porsche Cayenne si Audi Q7, vandute in Orientul Mijlociu si declarate furate in Romania

Ultima actualizare: 02-11-2012 08:09

Patru persoane, printre care si un medic de origine libaneza, au fost ridicate joi dimineata de politistii de la furturi auto din Capitala.

Sunt acuzate ca alaturi de alti noua indivizi au vandut in Orientul Mijlociu mai multe masini de lux care au fost apoi declarate furate. Politistii vorbesc despre o retea care ar fi formata din nici mai mult, nici mai putin, 18 persoane.

Masinile pe care le traficau sunt adevarate bijuterii pe roti: Porsche Cayenne, Audi Q7 si Toyota Landcruiser. Toate, cu motoare de capacitate cilindrica mare, pe benzina.

Autoturismele par sa fi urmat acelasi traseu catre Siria, Iordania si Irak. Erau vandute acolo, apoi declarate furate in Romania. De fiecare data posesorii au incasat bani foarte multi de la asigurari.

Medicul libanez a venit in Romania, unde s-a casatorit. Aici facea afaceri din terenuri imobiliare. El gasea cumparatori turci pentru masini. De aici erau revandute in tari din Orientul Mijlociu.

Romani ridicati s-ar fi ocupat de fabricarea cheilor false, pentru ca proprietarul avea nevoie de cheile originale ale masinii, ca sa dovedeasca furtul la asiguratori.

In arest preventiv mai sunt noua persoane, printre care si un fost director de la o companie de telefonie mobila.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO