Masca de protecție este obligatorie în spații deschise în 13 localități din județul Alba

Ultima actualizare: 17-10-2020 10:03

Numărul ridicat de infectări cu SARS-COV2 duce la restricții în Alba. În 13 localități din județ, masca de protecție este obligatorie și în spațiile deschise.

Polițiștii au fost mobilizați pentru a face verificări și au dat și peste oameni care nu aflaseră despre noua măsură: "S-a instituit obligativitatea purtării măștii în toate spațiile publice indiferent dacă sunt închise sau deschise, în aer liber. Fiți responsabili! Păstrați distanțarea fizică, purtați masca de protecție!"

Măsura este valabilă în 5 orașe, printre care Alba Iulia și în 8 comune din județ. Polițiștii au ieșit ieri pe străzi pentru a verifică dacă regula este respectată.

Localnic: "Nu știam că și pe stradă e obligatoriu, deci știam că în spații închise."

Comisar șef Luminița Prodan, purtător de cuvânt IPJ Alba: ”Verificăm dacă cetățenii respectă regulile privind purtarea măștii de protecție sanitară inclusiv în spațiile publice deschise, întrucât în 13 localități din județul Alba s-a instituit regula purtării acesteia și pe spațiul public deschis."

Oamenii legii doar i-au avertizat pe cei care nu purtau masca de protecție, dar de acum vor aplica și amenzi, care pot ajunge până la 2500 de lei.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO