Mărturia emoționantă a surorii polițistului ucis de Lepa, după ce ucigașul s-a sinucis

Ultima actualizare: 11-06-2019 09:59

Ucigaşul poliţistului din Timiş s-a sinucis în spatele gratiilor. Ionel Marcel Lepa a fost găsit inconştient de gardieni în grupul sanitar, iar manevrele de resucitare au fost zadarnice.

Incidentul este investigat de o comisie a închisorii şi de procurori. Ancheta merge mai departe şi la Inspectoratul de Poliţie din Timiş, unde se verifică dacă acţiunea de prindere a lui Lepa, în timpul căreia şi-a pierdut viaţa agentul Cristian Amariei a fost bine organizată. În spaţiul public, au apărut informaţii că poliţiştii trimişi să îl prindă pe Lepa nu ştiau cât este de periculos.

 

Ionel Lepa s-a spânzurat în baia celulei

 

Ionel Marcel Lepa era încarcerat, în carantină, în Penitenciarul din Timişoara încă de joi. Urma să rămână acolo 20 de zile, apoi să fie transferat într-un compartiment de maximă siguranţă. Stătea singur în celulă.

Gardienii l-au găsit, inconştient, în grupul sanitar pe deţinut în jurul orei 6 şi jumătate. Până la sosirea Ambulanței, personalul medical a început resuscitarea.

Ioana Cozan, Serviciul de ambulanță Timiș: "Pacientul era în stop cardio-respirator secundar tentativei de suicid prin asfixiere mecanică. S-au iniţial măsurile de resuscitare avansată, timp de 42 de minute fără rezultat."

O comisie a penitenciarului investighează incidentul. La fel şi procurorii - care trebuie să stabilească dacă gardienii care îl păzeau şi-au făcut treaba.

Sorin Dumitrașcu, președinte FSANP: "Este foarte greu să previi astfel de incidente având în vedere că nu este voie să faci supraveghere continuă şi anumite spaţii din cameră nu pot fi supravegheate deloc, cum ar fi baia şi spaţiile acestea sanitare."

 

Sora polițistului ucis: "Nu realizăm ce s-a întâmplat"

 

Ion Marcel Lepa este considerat responsabil de uciderea poliţistului Cristian Amariei. Agentul şef principal, de la postul de poliţie Recas, a fost împuşcat mortal acum 8 zile în timp ce încerca, împreună cu trei colegi, să îl captureze pe individul dat, la acea vreme, în urmărire generală.

Sora polițistului ucis: "Nu realizăm ce s-a întâmplat. Noi, de când s-a întâmplat, suntem toţi împreună. Ne adunăm în fiecare zi doar ca să ne treacă, să ne putem consola unul pe altul."

După ce l-a împuşcat mortal pe poliţist, Lepa a stat ascuns două zile. Când l-au găsit poliţiştii, în casa unei cunoştinţe, nu s-a opus arestării.

După arestare, bărbatul a stat două zile la spitalul din Timişoara - unde doctorii i-au extras din corp două gloanţe. Cât a fost internat, Lepa a refuzat să mănânce pentru ca să nu fie nevoie - spun medicii - să fie escortat de poliţişti la grupul sanitar.

Între timp, ancheta cerută de şeful Poliţiei Romane la IPJ Timiş este în plină desfăşurare. Verificările urmează să stabilească dacă operaţiunea de capturare a lui Lepa, soldată cu moartea poliţistului, a fost corect organizată.

În spaţiul public, au apărut indicii că agenţii nu ştiau cât de periculos era Lepa. Sindicaliştii din poliţie acuză şi că agenţii au fost trimişi în misiune fără arme performante şi veste antiglonţ.

Cristian Danciu, lider Sindicat SNAP Timiș: "La nivelul conducerii IGPR şi al Ministerului nu le pasă de noi, habar nu au ce se întâmplă în stradă cu muritorii de rând. N-a avut loc nici o schimbare în ultima săptămână şi şansele ca schimbările să fie efectiv de bun augur în Poliţia Romana sunt foarte reduse."

Pe de altă parte, deputatul PNL Florin Roman a depus la Parlament, în procedura de urgenţă, o iniţiativă legislativă care prevede închisoare pe viaţă pentru cei care ucid poliţişti în misiune.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO