Marș LGBT cu mii de persoane, la Cluj Napoca. Au cerut legalizarea parteneriatului civil

Ultima actualizare: 16-06-2019 09:45

Mii de oameni au mărşăluit, sâmbătă, pe străzile din Cluj-Napoca, pentru a cere legalizarea parteneriatului civil, dar şi egalitate pentru membrii comunităţii LGBT.

Alături le-au fost atât prietenii, cât şi familiile. Evenimentul a fost inclus în festivalul „Săptămâna Mândriei" a minorităţilor sexuale.

Cu steaguri, pancarte şi îmbrăcaţi în culorile curcubeului, peste trei mii de oameni s-au adunat în centrul oraşului Cluj-Napoca. Au plecat apoi într-un marș pe cele mai importante bulevarde din oraş.

Paticipant: „Oamenii ne întreabă de ce ieşim? Uite de aia ieşim pentru că avem nevoie de vizibilitate şi avem nevoie ca legiutorii să ne asculte şi să scoată ceva pentru protecţia noastră."

Participant: „Facem un marş de protest pentru cererea legalizării parteneriatul civil. În rest pentru vizibilitate, egalitate, respect."

Participant: „Suntem aici cu toţii pentru a ne revendica drepturile şi vrem să fim fericiţi să fim toţi împreună."

Nu numai membrii comunităţii LGBT au participat la manifestaţie.

Paticipant: „Am venit să o susţin pe prietena mea. Cu toată familia cu soţul cu copilul. E foarte frumos."

Lucian Dunărean, organizator: „Oamenii îşi fac anumite concepţii despre noi, necunoscându-ne. Noi toţi ne-am ascuns pentru că ne-a fost teamă de reacţiile celorlalţi şi încercam să spargem acest cerc vicios şi vrem să ieşim în faţă cu bune şi rele."

Evenimentul s-a încheiat fără incidente.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO