Mark Zuckerberg spune că ziua alegerilor din SUA este un mare test pentru Facebook. Avertisment despre ”tulburările civile”

Ultima actualizare: 30-10-2020 14:31
Mark Zuckerberg spune că ziua alegerilor din SUA este un mare test pentru Facebook. Avertisment despre ”tulburările civile”
Getty

Mark Zuckerberg spune că ziua alegerilor din SUA este un mare „test” pentru Facebook și avertizează asupra tulburărilor civile care ar putea să apară în săptămânile următoare votului.

 

Mark Zuckerberg a declarat joi că alegerile prezidențiale din SUA vor fi un „test” al încercărilor Facebook de a preveni dezinformarea și interferențele străine, scrie Business Insider.

Zuckerberg a avertizat, de asemenea, despre „tulburările civile” de după ziua alegerilor, repetând un avertisment pe care l-a făcut în septembrie.

Comentariile sale vin după ce Facebook a încercat să elimine informații false și discursurile de ură înainte de ziua alegerilor din SUA și să aplice noi reguli în ceea ce privește anunțurile politice.

Facebook a eliminat peste 100 de rețele, inclusiv din Rusia și Iran de la alegerile din 2016 din SUA, a spus Zuckerberg.

 

”Vom continua să anticipăm noi amenințări”

 

O analiză din 16 octombrie a constatat că compania nu a putut sau, în unele cazuri, nu dorește să își aplice propriile politici.

"Săptămâna viitoare va fi cu siguranță un test pentru Facebook", a declarat Zuckerberg într-un apel, joi, pentru a discuta câștigurile trimestriale ale companiei mai bune decât se așteptau.

"Integritatea alegerilor este și va fi o provocare continuă", a spus el.

"Sunt îngrijorat de faptul că, având națiunea noastră atât de divizată, iar rezultatele alegerilor ar putea dura câteva zile sau săptămâni pentru a fi finalizate, există riscul tulburărilor civile în toată țara", a declarat șeful Facebook.

Zuckerberg a declarat că accentul pus pe siguranța alegerilor va continua în săptămâna următoare alegerilor.

"Știu, de asemenea, că munca noastră nu se oprește după 3 noiembrie", a spus el, adăugând: "Vom continua să anticipăm noi amenințări, evoluând abordarea noastră".

Facebook va interzice toate anunțurile politice și după alegeri.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO