Mark Zuckerberg și-a informat oficial angajații de la Facebook că Joe Biden va fi președinte

Ultima actualizare: 13-11-2020 14:14
mark zuckerberg
Getty

Mark Zuckerberg le-a spus angajaților Facebook că Joe Biden va fi noul președinte al SUA, iar rețeaua socială „nu este utilă ” pentru întreţinerea speranţei că renumărările voturilor şi procesele vor schimba rezultatul alegerilor.

Fondatorul rețelei sociale a a criticat presupusa dezinformare practicată de actualul lider de la Casa Albă, Donald Trump, privind falsificarea alegerilor, potrivit Buzzfeed News, pe baza unei înregistrări audio, relatează Agerpres.

„Cred că rezultatul alegerilor este clar acum şi că Joe Biden va fi următorul nostru preşedinte. (...) Este important ca oamenii să aibă încredere că alegerile au fost fundamental corecte, iar asta este valabil pentru zeci de milioane de oameni care au votat cu Trump”, a spus Zuckerberg

Zuckerberg le-a transmis celor de la Facebook că „nu este utilă” folosirea reţelei sociale pentru întreţinerea speranţei că renumărările voturilor şi procesele vor schimba rezultatul alegerilor. „Cred, desigur, că este o problemă când preşedintele Statelor Unite distribuie direct astfel de lucruri”, îl citează BuzzFeed pe fondatorul rețelei sociale.

Trump nu a recunoscut victoria lui Biden şi susţine că alegerile au fost fraudate în favoarea acestuia. Echipa preşedintelui republican continuă o serie de contestaţii în justiţie, deşi avocaţii săi au pierdut până acum mai multe procese importante şi nu au reuşit să dovedească existenţa unor fraude majore.

Donald Trump este în conflict şi cu Twitter, reţea care a anunţat etichetarea în ultimele două săptămâni a 300.000 de mesaje controversate sau care ar putea dezinforma despre alegeri. Între 27 octombrie şi 11 noiembrie au fost aplicate etichete de avertizare pe circa 0,2% din mesaje, adică unul din 500. Uriaşa platformă media socială a fost acuzată cu ocazia scrutinului prezidenţial din SUA din 2016 că a propagat dezinformarea; între timp a intervenit împotriva mesajelor false care marchează climatul politic.

Eforturile Twitter s-au văzut pe contul @realDonaldTrump al preşedintelui american, unde compania a semnalat sau mascat mai multe mesaje. Acesta şi-a continuat însă atacurile împotriva procesului electoral; chiar joi, el a difuzat un nou text scurt: „Rigged Election!” (Alegeri Aranjate!). Sub mesajul preşedintelui, Twitter a avertizat, cu litere albastre: „Această afirmaţie despre fraude electorale este controversată”.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO