Marina SUA trimite spitale plutitoare ca să ajute bolnavii de Covid-19 din New York


Ultimul update: Joi 19 Martie 2020 18:45
Sursa: Business Insider, New York Times
Data publicarii: Joi 19 Martie 2020 18:17
Categorie: Stiri externe
Marina Americană trimite spitale plutitoare ca să ajute bolnavii de Covid-19 din New York

O mie de pacienți vor putea fi tratați la bordul a două nave puse la dispoziție de Marina SUA, la ordinului președintelui Donald Trump.

”Un pas extraordinar. Vom avea spitale plutitoare”, a spus guvernatorul din New York, Andrew Coumo, care a precizat că discuțiile cu președintele Donald Trump au fost productive și au dus la aprobarea unor măsuri de urgență.

Nava ”The Comfort” este acostată pe coasta de est a Statelor Unite, în Virginia, iar oficialii Marinei au anunțat că va fi gata în câteva săptămâni. O altă ambarcațiune, ”The Mercy”, va fi gata până la finalul lunii, a anunțat secretarul de stat al Ministerului Apărării, Mark Esper.

O mie de paturi, farmacie și laborator medical

 

Cele două nave vor dispune de 12 săli de operații complet echipate, o mie de paturi, un laborator medical și o farmacie. Echipajele sunt compuse din 71 de civili și 1.200 de marinari, inclusiv cadre medicale. Pe spitalele plutitoare, pacienții vor fi aduși cu elicopterul, nu însă și cei testați pozitiv cu coronavirus.

„Nu suntem specializați pentru cazuri de boli infecțioase, dar putem prelua alți bolnavi pentru a ușura munca din spitale”, au spus reprezentanții Marinei, pentru Business Insider. ”The Comfort” nu se află la prima misiune de acest gen. În urmă cu trei ani, a ajutat victimele uraganului Maria, din Puerto Rico.

7.500 de teste de coronavirus într-o zi

 

În statul New York, numărul cazurilor de coronavirus a trecut de 4.000, iar autoritățile au sporit numărul de testări. De la 200 pe zi, s-a ajuns la 7.500 în ultima zi, scrie New York Times.
 

Sursa: Business Insider, New York Times, StirilePROTV

VIDEO PROTVPLUS.RO