Maraton de vaccinări "la liber" în Timişoara. Printre primii, solistul Cargo, trupa care şi-a pierdut liderul din cauza COVID

Dată publicare: 24-04-2021 07:54
Dată actualizare: 24-04-2021 09:25


Pentru că la început de vară să fie imunizate măcar 5 milioane de persoane, autoritățile au început un maraton de vaccinări în deplasare.

Cu soții, cu mamele ori cu iubitele, sute de angajați din industria ospitalității au primit vineri, chiar la locul de muncă, prima doză din serul anticovid.

În paralel, la Timișoara urmează 3 zile în care oamenii pot fi vaccinați la orice oră. Un semnal extrem de important vine și de la vârful bisericii. Patriarhul Daniel se va vaccina după Paște.

Vineri a început la Timișoara maratonul de vaccinare într-un centru care va funcționa nonstop până luni dimineața. Peste 500 de cadre medicale și studenți ai Facultății de Medicină din oraș așteptă doritorii doar cu buletinul pentru a fi imunizați cu serul de la Pfizer, în cele 20 de puncte amenajate.

Printre primii imunizați la acest centru a fost solistul trupei Cargo, Adrian Igrișan. Formație care în urmă cu mai bine de o lună și-a pierdut liderul, pe Adi Bărar, din cauza infecției cu Covid-19.

Adrian Igrișan: ”Mă vaccinez pentru că vreau să revenim la normal. Nu cred în teorii ale conspirației și baliverne. M-aș fi vaccinat și dacă nu-l pierdeam pe Adi”.

Un semnal important vine și de la vârful Bisericii. Patriarhul Daniel se va vaccina după Paște.

Peste 500 de cadre medicale, dar și studenti ai Facultății de Medicină îi asteaptă pe doritori doar cu buletinul. Oamenii vor fi imunizați cu serul de la Pfizer în cele 20 de puncte amenajate.

 În plus, în parcarea celui mai mare mall din Deva se deschide primul centru de vaccinare din România unde doritorii vor fi inoculați direct în mașină. Săptămâna viitoare, același lucru se va întâmpla și la Cluj-Napoca.

S-au vaccinat și studenți din Spania

 

Sute de oameni s-au așezat la coadă încă înainte de deschiderea centrului de vaccinare. Medicii vor să vaccineze peste 10.000 de persoane în doar 3 zile.

Printre cei care au venit să primească serul este și o femeie de 37 de ani care a ajuns la terapie intensivă cu 90% din plămâni afectați .

De altfel, au venit inclusiv străini să se vaccineze, studenți din Spania care se află în România cu programul Erasmus.

Student: ”La noi merge greu vaccinarea în Spania și dacă tot suntem aici preferăm să ne vaccinăm aici”.

Vineri a început și campania de vaccinare la locul de muncă. Zeci de angajați din industria horeca din Capitală au putut primi asfel prima doză a serului anticovid.

Anamaria Dobrotă, medic vaccinare: ”Noi până acum am vaccinat doar la azile de bătrâni sau la persoane cu dizabilități, iar acum am venit aici în sectorul horeca. Odată ce plecăm de la centrul de vaccinare asigurăm lanțul de frig și avem aceste cutii termoizolante cu dispozitive de gheață”.

Operatorul economic trebuie să pună la dispoziția medicilor și un frigider pentru menținerea flacoanelor de vaccin la o temperatură de cel mult 8 grade Celsius.

În acest fast food până acum s-au vaccinat 102 angajați, iar acesta este ultimul flacon de Comirnaty, serul produs de Pfizer. Din acest flacon se pregătesc încă 6 doze cu care vor fi vaccinați ultimii 6 angajați pe ziua de astăzi.

Doar în primele 24 de ore de la lansarea campaniei, 850 de angajați au fost înscriși pe listele de vaccinare din Capitală pentru a fi imunizați la sediile firmelor.

 

Peste 1,7 persoane s-au vaccinat complet în România

 

Pentru 88 de angajați ai unei firme de securitate și pază din Capitală care au venit în mod normal la serviciu, pauza de prânz a arătat cu totul altfel pentru că au primit prima doză a vaccinului anticovid.

Mulți dintre ei au venit însoțiți de mame și soții, în total sunt 500 de angajați care urmează să fie imunizați în perioada următoare.

Și cunoscutul artist și vlogger Dorian Popa le-a arătat și povestit urmăritorilor de pe internet cum a fost la vaccinare.

Dorian Popa: Haideți, doamna doctor, că am deltoidul pregătit, nu vă faceți griji de băiatu.
Asistentă: Acum simțiți o înțepătura de albinuță.
Asistentă: Nu, doamnă, eu nu simt nimic, stau nemișcat, nu-mi spuneți că l-ați și băgat. Foarte frumos, doamnă, nici n-am simțit”.

Până acum peste 1,7 milioane de persoane au primit cele două doze de ser anticovid.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO